DELEN

Iedere vrouw heeft wel een favoriete parfum in haar kast staan. De ene vrouw verkiest een zoete geur, terwijl de andere net van een frisse geur houdt. Maar wat we allemaal willen is dat die heerlijke geur zo lang mogelijk blijft hangen. Niets vervelender dan een parfum die na een uur al vervliegt. In deze blogpost delen we een aantal tips waardoor je parfum langer blijft ruiken.

1. Waar breng je parfum aan?

Parfum breng je aan op plaatsen waar je je hartslag aan de oppervlakte kan zien of voelen. Denk maar aan je polsen, de binnenkant van je ellebogen, het kuiltje van je keel en je decolleté. Kies een paar van deze punten, niet allemaal. Breng je parfum subtiel aan, het is niet de bedoeling dat je de helft van je parfumflesje in één keer gebruikt. Jij vindt de geur natuurlijk lekker, maar dat geldt vast niet voor iedereen.

2. Hoe breng je parfum aan?

Het beste is om het parfum op zo’n 15 à 20 centimeter van de huid aan te brengen. Op die manier wordt het parfum mooi verdeeld over een iets groter oppervlakte van de huid. Geef het parfum even de tijd om in de huid te trekken. Doe na het sprayen niet meteen je kleding aan. Je kleding zal namelijk een deel van het parfum absorberen voor het goed in de huid is getrokken. Spuit parfum ook liever niet direct op je kleding want dat kan vlekken veroorzaken.

3. Vermijd verschillende geuren

Hou rekening met de andere verzorgingsproducten die je zoal gebruikt. Je douchegel, shampoo, deodorant en dagcrème laten allemaal geuren achter. Als je daarbij ook nog parfum gebruikt, kan het al snel too much worden. Om dit te vermijden, kan je eventueel producten uit dezelfde geurlijn als je parfum kiezen om een mooi geheel te krijgen.

4. Gebruik een beetje vaseline

Vaseline is een product dat niet mag ontbreken in je beauty kast. Er zijn namelijk veel dingen waar je vaseline voor kan gebruiken, onder andere om je parfum langer te blijven ruiken. Masseer een beetje geurloze vaseline op de plekken waar je normaal je parfum spuit, bijvoorbeeld op je hals of polsen. Spray daarna je parfum zoals je hem normaal aanbrengt. De vaseline werkt eigenlijk hetzelfde als make-up en zorgt dat je favoriete parfum niet in je huid trekt, maar erop blijft liggen. Dat zorgt ervoor dat de geur langer blijft ruiken.

Wat is jouw favoriete parfum? Wat doe jij om je parfum langer te blijven ruiken? We zijn benieuwd naar je reactie!

Lees ook: Zo blijft je make-up de hele dag mooi zitten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here