DELEN

Wat ik nou een van de leukste dingen vind aan het einde van het jaar? Lijstjes! Terugkijken op het jaar om te zien wat er allemaal gebeurd is. Heb je dan ook altijd het gevoel dat sommige dingen al heel lang geleden zijn? In dat geval: herinner je je deze weird fashion trends van 2017 nog?

1. Kimono’s

Aangewakkerd door Franse modeontwerpers als Lacoste, mochten we dit jaar in een kimono de straat op! Nou zullen we het er allemaal wel mee eens zijn dat de kimono heerlijk is om in wakker te worden op een warme zomerochtend, geschikt voor op straat vonden de meesten ‘m toch niet. En daarom is de kimono, behalve in de straten van NYC en de catwalk dan, nooit echt helemaal doorgebroken voor buiten de deur. In my honest opinion: gelukkig maar!

2. Kick flare jeans

Wellicht heb je nog nooit van de kick flair jeans gehoord – maar je hebt ‘m vast weleens voorbij zien komen. Het past een beetje in het straatje van de mom jeans: het is van stugge denim en zit iets losser. De pijpen lopen tot net boven de enkel en lopen een beetje uit. Eigenlijk heeft deze jeans alles in zich om een goede trends te zijn. Het is simpel en gemakkelijk te combineren omdat het jeans is, tegelijkertijd is het toch heel anders door het model. En daar zit nou net het gevaar: de broek is cute met lange modellenbenen, maar veel mensen staat het gewoon niet. Het lijkt gewoon net alsof je een te korte broek hebt gekocht. Next!

3. Bralette tops

Bralette tops. Het zijn een soort van, beyond crop tops. Net iets edgier, leuker en je moet er een nog beter lichaam voor hebben. Daarnaast moet je het vooral ook durven: een bralette top is redelijk… naakt op een doordeweekse dag. Dat gezegd hebbende, mensen met het juiste lichaam, die op het juiste event zijn (festivals) en het juiste combineren (high waist jeans) kunnen er heel goed mee wegkomen.

4. De patch trend

Het is punkie, rauw, uniek en past precies in de nineties trend die we ook veelvuldig hebben gezien dit jaar: de patch trend! Je weet wel, van die stukjes stof die je op bijvoorbeeld je spijkerbroek of bomberjack kunt stikken. Nu is er an sich niets mis met patches. Punt is alleen dat kledingstukken met patches kopen echt not done is. Daarmee zijn we in 2017 en masse aan de essentie van patches voorbijgegaan, namelijk identiteit. De les is dus: losse spijkerbroek met eigen patches ja, spijkerbroek met patches nee. Net zoals we ook gewoon bandshirts van bands die we echt leuk vinden moeten dragen. Op een eigenwijs 2018!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here