DELEN

Het kopen van een maatpak is een investering in stijl en zelfvertrouwen. Wanneer het past zoals het hoort, tilt het je uitstraling naar een hoger niveau en laat het een blijvende indruk achter op je omgeving. Er zijn dus enkele belangrijke zaken waar je best op let in de winkel. Benieuwd welke dit zijn? Aan de hand van volgende tips maak je de juiste keuze. 

1. Ken je lichaamstype

Het allerbelangrijkste bij het kopen van een maatpak is om je lichaamstype te begrijpen. Niet alle stijlen en snitten passen zomaar bij iedereen. Als je bijvoorbeeld slank en lang gebouwd bent, kun je kiezen voor een slanke, getailleerde snit, terwijl mannen met een voller postuur beter af zijn met een iets lossere pasvorm. Het doel is om je sterke punten te accentueren en eventuele zwakke punten te camoufleren. Bespreek je lichaamstype met de kleermaker en laat je adviseren over welke stijl het best bij jou past.

2. Kies de juiste stof

Daarnaast is de stofkeuze van cruciaal belang. Er zijn verschillende opties, van linnen en katoen tot wol en zijde. De keuze hangt af van het seizoen en het gewenste eindresultaat. Wol is bijvoorbeeld een uitstekende keuze voor koudere maanden, terwijl linnen zich goed leent voor warmere periodes. Denk ook na over de gelegenheid waarvoor je het pak gaat dragen. Wanneer de dresscode net iets meer casual is, kan je ervoor kiezen om het pak aan te vullen met herensneakers

3. Let op de details

Let op de details

Een maatpak draait om de details, en daarom moet je extra aandacht besteden aan de afwerking. Dit omvat zaken als knopen, stiksels en voering. Kies voor knopen die bij de stof passen en die goed vastzitten. Slordige stiksels doen bijvoorbeeld afbreuk aan de algehele uitstraling van je pak, net als foute accessoires. Zorg daarom steeds voor bijpassende herenschoenen

4. Pasvorm is key

Verder is een perfecte pasvorm essentieel. Het pak zou als een tweede huid moeten aanvoelen. Laat de kleermaker daarom nauwkeurige metingen van je lichaam uitvoeren. Zorg ervoor dat de schouders, mouwen, taille en broekspijpen allemaal op de juiste lengte en breedte zijn aangepast. Een goed passend maatpak zal je lichaam flatteren en je comfortabel laten voelen. Neem de tijd om het pak te keuren in de spiegel en laat indien nodig aanpassingen maken om de perfecte fit te bekomen.

5. Budget en waarde

Het kostenplaatje van een maatpak kan aan de hogere kant liggen, dus het is belangrijk om een realistisch budget te hebben. Kwaliteit heeft zijn prijs en die factor moet altijd voorop staan, maar toch betekent dit niet dat je je blut moet betalen. Houd er wel rekening mee dat een goed gemaakt maatpak jarenlang meegaat en een verstandige investering is in je garderobe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here