DELEN
Zo krijg jij het perfecte zomerkleurtje

De zomer komt er aan en het is tijd om te genieten van de voordelen van de eerste zonnestralen. Hoe maak je je klaar voor een perfect kleurtje?

Hoe kan je goed bruinen zonder het risico te lopen op zonnebrand en om vroegtijdige veroudering van de huid te voorkomen?

Stel jezelf geleidelijk bloot aan de zon (de beste resultaten worden verkregen zonder haast en met constantheid)

  • Vermijd de heetste uren
  • Gebruik de eerste paar dagen een hoge bescherming en verminder
    vervolgens
  • Vergeet nooit de after-sun crème

Enkele waardevolle tips over hoe je je opmaakt voor een kleurtje en een mooie teint krijgt:

61) Afschilfering

Een scrub is een uitstekende basis voor de huidverzorging, omdat deze zacht de dode cellen verwijdert en de huid regenereert.

Er zijn verschillende producten op de markt, maar het is ook heel gemakkelijk om thuis te bereiden: meng alleen suiker (6 eetlepels) met yoghurt of honing (een lepel). Als het spoelen is voltooid, vergeet dan niet om een ​​goede dosis vochtinbrengende crème toe te dienen en herhaal de behandeling minstens één keer per week, maximaal twee.

52) Diepe reiniging

Diepe reiniging van de huid is de eerste stap naar een gezonde kleur zonder zonnebrand. Een op klei gebaseerd masker is ideaal: ze kunnen op de markt worden gevonden en kunnen ook worden bereid, waardoor ze worden verrijkt met actieve ingrediënten. Een uitstekend alternatief zijn de producten op basis van zeoliet, een mineraal van vulkanische oorsprong dat stoffen bevat die de huid beschermen tegen schade door de zon, vervuilende stoffen en zware metalen verwijderen. Klei en zeoliet zijn gemakkelijk verkrijgbaar in de kruidengeneeskunde!

43) Hydratatie

Na het voltooien van de eerste stappen reiniging en peeling, zoals hierboven uiteengezet, is het tijd om de huid diep te voeden.

Een droge huid barst namelijk gemakkelijk en ruïneert de bruine kleur.

Daarom is het essentieel om het te hydrateren door ten minste 2 liter water per dag te drinken en, vooral in de zomer, zeer voedzame crèmes te gebruiken.

Uitstekende crèmes zijn kokos of cacaoboter.

34) Zonnebank

De zonnebank is een handige hulp om op het moment van blootstelling aan de zon aan te komen met een kant-en-klare huid. Dankzij de zonnelampen kunt u de klassieke zonnebrand op de eerste dag voorkomen.

Hier zijn onze tips voor het zonnen met het gebruik van bruiningslampen.

  • Stel jezelf bloot aan de lampen zonder make-up of parfum
  • Draag altijd de meegeleverde donkere bril
  • Gebruik altijd zonnebankcrème
  • Volg een geleidelijk bruiningsprogramma
  • Zet de after-sun creme op

Het is ideaal om ook in de loop van het jaar van de voordelen van zonnebank te genieten om een ​​mooie teint te behouden. Bovendien verbetert de bruine kleur de spieren

25) Voeding

Ook voeding speelt een fundamentele rol bij de voorbereiding op het bruinen, zowel preventief als tijdens het zonnebaden. Zeer belangrijk om voedingsmiddelen te nemen die rijk zijn aan caroteen, zoals wortels, tomaten, meloen en groene bladgroenten, die de aanmaak van melanine stimuleren.

Zelfs de goede vetrijke voedingsmiddelen zoals zalm, vis, noten stimuleren de productie van anti-oxidanten perfect voor het voorkomen van veroudering van de huid.

Tot slot, laten we de vitamines niet vergeten, die het lichaam en de huid hydrateren en voeden, vooral C, E en A. Het is daarom van essentieel belang om citrusvruchten, kiwi’s, groenten met rood of geel vlees, eieren en bieten te consumeren.

Ook het selenium van vlees, kazen en eiwitrijk voedsel is onmisbaar, omdat het ons beschermt tegen hitteberoerten.

16) Supplementen

Een gevarieerd en compleet dieet garandeert de aanvoer van stoffen en vitamines die nuttig zijn voor het bestrijden van huiduitslag en vroegtijdige huidveroudering. In sommige gevallen kunnen we echter hulp krijgen van specifieke supplementen, bijvoorbeeld die op basis van antioxidanten, bèta-caroteen, vitamine C of lycopeen

Deze kan je heel gemakkelijk bestellen online of ga eens langs bij de apotheek.

Door al deze tips te volgen zal je slagen in het verkrijgen van een mooi bruin kleurtje om jaloers op te zijn.
Heb jij nog aanvullende tips om een mooi kleurtje te krijgen? Laat het ons weten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here