DELEN

In de winter krijgt niet alleen je huid maar ook je haar het flink te verduren. De koude temperaturen buiten en de warme lucht binnen zijn allesbehalve goed voor je haar. Heb jij ook wel eens last van droog en beschadigd haar? Dan kunnen deze 5 tips misschien wel helpen!

1. Ga nooit met nat haar naar buiten

Zorg ervoor dat je haar volledig droog is voordat je naar buiten gaat. Dat zal niet alleen een verkoudheid voorkomen, maar het is ook beter voor je haar. Als je met vochtig haar naar buiten gaat, dan kan dit door de koude temperaturen resulteren in droog en broos haar waar je niets meer mee kan aanvangen.

2. Draag een muts

Draag een muts zodra je naar buiten gaat. De muts zal je haar beschermen tegen de wind, regen en eventueel sneeuw. Het nadeel hiervan is dat je met “mutshaar” blijft zitten en dat wil je als vrouw liever vermijden. Gelukkig bestaat hier een eenvoudige oplossing voor. Voordat je je muts opzet, kan je je haar in een zijden sjaal wikkelen. Hierdoor voorkom je dat je haar tegen je muts aanwrijft en het vermindert de statische elektriciteit, wat pluizig haar veroorzaakt.

3. Gebruik een conditioner en haarmasker

Je wast je haar natuurlijk altijd met een shampoo, maar het gebruik van een conditioner en haarmasker wordt soms nog wel vergeten. Toch zijn deze producten geen overbodige luxe, en al zeker niet tijdens de koudere maanden. De koude winterlucht en de warmte in huis beroven je haar van vocht met als gevolg droog haar. Om dat verloren vocht aan te vullen, breng je een conditioner aan na elke wasbeurt. Een conditioner zal er ook voor zorgen dat je haar makkelijker doorkambaar is. Daarnaast kan je je haar extra verwennen met een voedend haarmasker, één keer per week is vaak al voldoende.

4. Bescherm je haar tegen de hitte van de föhn en stijltang

Het beste is om de föhn en stijltang zoveel mogelijk te laten liggen, maar uiteraard lukt dat niet altijd, zeker als je niet met nat haar naar buiten wil (zie puntje 1). Dat is geen probleem, zolang je een goede haarspray gebruikt die je haar beschermt tegen de hitte. Bij de drogist vind je vast wel een haarspray die je fijn vindt.

5. Laat je haar regelmatig knippen

Een laatste maar niet onbelangrijke tip: ga op tijd naar de kapper. Een regelmatige knipbeurt is belangrijk om je haar de hele winter mooi en gezond te houden. Het is aangeraden om je haar om de 6 à 8 weken te knippen om droge en gespleten haarpunten te voorkomen. Een kapper kan je trouwens tips geven om je haar goed te verzorgen en vaak kan hij of zij je ook goede producten aanbevelen.

Wat doe jij om je haar mooi en gezond te houden in de winter? We zijn benieuwd naar je reactie!

Lees ook: 4 x kapsels voor de feestdagen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here