DELEN

De meeste vrouwen vinden het heerlijk om hun gezicht en lichaam te verzorgen, maar hun voeten durven ze wel eens vergeten. Omdat de voeten het grootste deel van het jaar in schoenen zijn verstopt, schenk je er minder aandacht aan. Toch geeft het een fijn gevoel als je voeten verzorgd zijn. Je hoeft daarvoor niet per se naar een schoonheidsspecialiste te gaan. Een basis voetverzorging kan je namelijk op een eenvoudige manier bij jezelf doen thuis. In deze blogpost vertellen we je hoe je mooie en verzorgde voeten krijgt in 5 stappen!

1. Geef je voeten een voetbad

Neem één keer per week een voetbadje. Een plastic afwasbak is hiervoor ideaal. Warm water, een verzorgende olie erin en weken maar! Een kwartiertje is al voldoende. Spoel daarna je voeten af en droog ze goed af. Heb je weinig geduld? Zet je dan in de zetel en kijk je favoriete serie op Netflix, zo vliegt de tijd voorbij!

2. Haal eelt weg

Als je voeten lekker zacht zijn, kan je eelt verwijderen. Er bestaan speciale raspen om hardnekkig eelt te verwijderen, maar vaak kan je al meteen na het voetbad de bovenste laag van de eeltplekken weghalen. Eelt is trouwens heel normaal. Het is een verdikking van de bovenlaag van de huid. Als je bijvoorbeeld vaak te kleine schoenen draagt, zorgt dat voor wrijving en druk. Je lichaam reageert daarop met de vorming van eelt omdat het je voeten tegen die wrijving en druk wil beschermen.

3. Knip je nagels recht af

Omdat je voeten grotendeels verstopt zitten in je schoenen is het belangrijk om je nagels kort te houden. Knip teennagels altijd recht af zodat ze niet in je huid kunnen groeien. Gebruik bij voorkeur een nagelknipper en vijl scherpe hoekjes bij met een nagelvijl.

4. Smeer een verzorgende crème

Smeer je voeten in met een verzorgende crème. Je kan hiervoor een speciale voetencrème gebruiken, maar een bodylotion kan natuurlijk ook. Wil je je voeten extra zacht maken? Breng dan een dikke laag vaseline aan op je voeten, vooral op de hielen, en trek vervolgens sokken aan. Door de warmte werkt de vaseline dubbel zo goed. Doe dit ’s avonds voor het slapengaan zodat de vaseline de tijd krijgt om de hele nacht in te trekken. Zo word je ’s ochtends met poezelige voetjes wakker.

5. Geef je nagels een kleurtje

Zo, je voeten zijn verzorgd. Het enige wat nu nog ontbreekt is een mooi kleurtje op je teennagels. Breng na het lakken nog een topcoat aan zodat de nagellak langer blijft zitten. Zo kan je nog langer genieten van je mooie en verzorgde voeten!

Geef jij je voeten voldoende aandacht? We zijn benieuwd naar je reactie!

Lees ook: Mooie nagels in 5 stappen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here