DELEN

Wist je dat je handen één van de eerste dingen zijn waar mensen op letten bij een eerste ontmoeting? Dat kan uiteraard je date zijn, maar ook zeker een sollicitatiegesprek. Reden te meer om je handen eens goed te verzorgen, en dan voornamelijk ook je nagels. Want als jij dacht dat je er met regelmatig vijlen en een lakje er al was, dan heb je het mooi mis! In dit blog lees je hoe je je nagels écht verzorgt!

Stap 1: Reinigen

Een goede verzorging begint een diepe reiniging! Heb je al een lakje op dat weleens ververst mag worden? Haal deze er dan eerst af met een goede nagellakremover. Een goede nagellakremover bevat het liefste geen aceton. Dit zorg er immers voor dat dat je nagels uitdrogen en gaan splijten. En dat is wel het laatste wat je wilt! Juist daarom behoort ook hydrateren tot deze stap; smeer je handen in met een lekkere vette hand- en nagelcrème.

Stap 2: Vijlen

Nee, niet knippen, maar vijlen. Waarom? Omdat vijlen je nagels laagje voor laagje meer vormgeeft in plaats van er ineens een stuk af te halen. Dat laatste is slecht voor je nagel omdat het er meer druk op zet. Hierdoor kan je (kostbare!) nagel in een klap doorscheuren. Om doorscheuren ook in een later stadium te voorkomen, vijl je je nagels in een ovale vorm. In tegenstelling tot een hoekige nagel is dit namelijk ook veel slijtvaster.

Stap 3: Voeding

Hoewel we allemaal weten dat nagels broos zijn en waarschijnlijk ook broos blijven, zijn er toch wat dingen (naast het vijlen) die we kunnen doen om je nagels sterk en onbreekbaar te maken. Doorvoede nagels zijn de basis van een sterke nagel. Tussen het shapen en het lakken in, wanneer je handen het allerschoonst zijn, neem je daarom een nagelbadje. Dit doe je door een rijke nagelolie te vermengen met een badje lauwwarm water. Laat je nagels hier in weken terwijl je je nagelriemen een beetje naar achteren drukt. Veeg daarna resterende nagelolie weg met nagellakremover.

Stap 4: Basecoat

Naast dat je een basecoat gebruikt om je nagellak gescheiden te houden van je nagelbed, zorgt het er ook voor dat je nagels veel sterker worden. Voor dit laatste zijn verschillende soorten basecoats op de markt. Je hebt ook basecoats die zich voornamelijk focussen op het harder maken van de nagels. Deze zijn in sommige gevallen echter wit. Heb je dus liever geen nagellak op, dan kun je beter gewoon voor een doorzichtige, naturel basecoat gaan.

Stap 5: Nagellak

Allright, als je dus geen nagellak op wilde doen, was je bij de vorige stap al klaar. Ga je wel voor een kleurtje, dan creëer je ook dat met caution. Ten eerste is belangrijk dat je je basecoat eerst goed laat drogen. Maar dan echt goed. Eigenlijk is nagellak namelijk pas gedroogd na 6 uur! In dat geval zou er dus wel een nacht overheen kunnen gaan! Toch is een substantieel deel van je nagels ook na 15 minuten goed gedroogd. Dan is het tijd om de gekleurde nagellak aan te brengen. Start een volle aanzet vanaf ongeveer 2 millimeter van je nagelriem. Dit doet je nagels optisch langer lijken. Om een diepe kleur te krijgen, kun je je nagels twee keer lakken. Laat het drogen en you nailed it!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here