DELEN

Nagellak lang laten zitten, dat wil iedereen. Als je je nagels mooi gelakt hebt, dan wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Jammer genoeg blijven je gelakte nagels niet altijd lang mooi. Maar… met deze tips wél! In deze blogpost delen we een aantal trucjes om afgebladderde stukjes nagellak zo lang mogelijk te vermijden.

Hoe lang nagellak mooi blijft zitten, hangt af van verschillende factoren. Denk aan de kwaliteit van je nagellak en je dagelijkse activiteiten. Ook de manier van lakken maakt een groot verschil. Echter zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je nagellak langer te laten zitten.

Nagellak lang laten zitten

1. Maak je nagels schoon

Allereerst is het belangrijk om je nagels schoon te maken. Haal een watje met nagellakremover over je nagels, ook als je geen nagellak draagt. Een remover ontvet je nagelplaat en verwijdert bacteriën waardoor de nagellak beter zal hechten.

2. Breng een basecoat aan

Hoe nagellak langer laten zitten? Een basislaag beschermt je nagels tegen verkleuren, zorgt ervoor dat je nagellak egaler aanbrengt en dat je kleur minder snel zal loslaten. Kies bij voorkeur voor een basecoat die je nagels minder snel zal doen afbreken of inscheuren.

3. Lak in dunne laagjes

Zodra de basislaag droog is, kan je de nagellak aanbrengen. Hierbij geldt de regel ‘less is more’. Je brengt beter twee dunne laagjes aan dan één dikke laag. Op die manier zal de kleur beter dekken en zal de nagellak minder snel afbladderen.

4. Luchtbelletjes nagellak vermijden

Er wordt wel eens gezegd dat je je nagellak moet schudden voor gebruik, maar dat doe je beter niet. Schudden kan ervoor zorgen dat er luchtbelletjes in het potje komen, met als gevolg dat de nagellak minder goed zal hechten. Je rolt de nagellak beter tussen je vingers om hem minder stroperig te maken. Hierdoor zal de kleur ook mooi en gelijkmatig verdelen.

nagellak langer laten zitten

5. Breng een topcoat aan

Hoe blijft nagellak langer zitten? Breng altijd een toplaag aan. Een topcoat laat je nagels extra mooi glanzen en zorgt ervoor dat je nagellak langer blijft zitten. Daarnaast beschermt een topcoat tegen kleine beschadigingen, zoals afgebladderde stukjes of scheurtjes.

6. Neem de rand van je nagels mee

Lak je nagels altijd mooi door, van net boven de nagelriem tot de rand. Veeg daarna je borsteltje nog even over het uiteinde van je nagels. Op die manier zijn je nagels beter beschermd en zal je nagellak minder snel loslaten.

7. Laat je nagellak lang genoeg drogen

Het klinkt logisch, maar het is een heel belangrijke stap: je nagels lang genoeg laten drogen om beschadigingen te voorkomen. Niets is vervelender dan helemaal opnieuw te moeten beginnen omdat de lak nog niet droog was. Gebruik bij voorkeur een sneldrogende nagellak of quick dry drops, die ervoor zorgen dat je nagellak sneller droogt.

8. Wees voorzichtig

Tenslotte is het belangrijk om altijd voorzichtig te zijn. Draag bijvoorbeeld handschoenen tijdens het afwassen en schoonmaken, en gebruik je nagels niet als gereedschap. Op die manier bescherm je niet alleen je nagels en handen, maar blijft je lak ook veel langer mooi!

Lees ook: Mooie nagels in 5 stappen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here