DELEN

(Nieuwe) tattoo verzorgen – Een tattoo is een vereeuwiging voor het leven. Een betekenisvolle tekst of tekening die je het liefst zo lang mogelijk mooi wilt houden. Vlak na het zetten van een tatoeage krijg je een heleboel instructies mee om hem mooi te laten genezen, maar ook na het genezingsproces is het belangrijk om je tatoeage te blijven verzorgen. In tegenstelling tot wat je misschien denkt, blijft je tatoeage niet levenslang zo mooi als toen je hem liet zetten. In deze blogpost delen we 5 tattoo nazorg tips om zo lang mogelijk van die mooie tatoeage te genieten!

1. Nieuwe tattoo verzorgen: wees extra voorzichtig

Hoe tattoo verzorgen? Een tatoeage die net gezet is, heeft tijd nodig om te genezen. Je tatoeage regelmatig schoonmaken en insmeren met een hydraterende crème is belangrijk, maar je moet ook langdurig of stilstaand water vermijden. Je neemt dus beter geen bad en die zwembeurt stel je ook beter uit. Zo voorkom je dat bacteriën je tatoeage infecteren of dat de inkt uit je huid trekt. Volg het advies van de tattoo-artist altijd goed op. Zijn of haar tattoo nazorg tips zorgen voor een langdurig mooi resultaat!

2. Tattoo nazorg tips: bescherm tegen de zon

En dan hebben we het niet over de eerste twee weken, maar over altijd. Zonnecrème beschermt je huid tegen schadelijke uv-stralen die huidveroudering en kanker kunnen veroorzaken, en je tatoeage kunnen vervagen of verkleuren. Als je huid bruint door de zon, schilfert ze namelijk weer af. De huidlaag waarin de tatoeage is geplaatst, is onderhevig aan dit proces.

Smeer daarom altijd een zonnecrème met een SPF (Sun Protection Factor) van minstens 30. Herhaal dit iedere twee uur, na het zwemmen en zweten. Op die manier behoud je zo lang mogelijk de oorspronkelijke kleuren van je tatoeage.

tattoo nazorg tips

3. Kies niet voor lijnen die dicht bij elkaar staan

Door de jaren heen stretcht en plooit je huid en hierdoor zullen ook de inktdeeltjes van je tatoeage mee bewegen. Lijnen die dicht bij elkaar getatoeëerd staan, zouden na een tijdje kunnen samenvloeien. Dit is toch wel een punt om mee rekening te houden bij de keuze van je tatoeage. Echter kan een goede tattoo-artist je hier goed in begeleiden. Hij of zij heeft ervaring genoeg om hier rekening mee te houden in het ontwerp.

4. Kies een slimme plek

Belangrijk om te weten is dat wrijving je tattoo sneller kan doen vervagen. Hoe meer wrijving, hoe meer kleine beetjes inkt uit je huid kunnen ontsnappen. Tattoos op je voetzool, knie, ellenboog of aan de zijkant of onderkant van je vingers blijven in het algemeen minder lang mooi. Zeker als je een beroep hebt waarbij je dikwijls met je ellenbogen op je bureau rust, of waarbij je de hele dag rondloopt en je voeten veel druk krijgen.

Op bepaalde plekken is je huid ook strakker dan op andere plekken. Denk bijvoorbeeld aan je ribben. Deze plek stretcht en plooit veel meer dan bijvoorbeeld je armen. Wanneer je huid beweegt, dan beweegt de inkt ook mee. Hierdoor zouden fijne lijntjes op termijn kunnen uitlopen.

nieuwe tattoo verzorgen

5. Gebruik tattoo verzorgingsproducten

Hoe moet je een tattoo verzorgen? Er zijn heel wat tattoo verzorgingsproducten die speciaal ontwikkeld zijn om je tattoo te verzorgen na zetten. Dat is goed, want een goede dagelijkse verzorging zorgt ervoor dat de lijnen en kleuren van je tatoeage langer mooi blijven.

Zo kan je je tattoo insmeren met een hydraterende crème die een zonnefilter bevat, en die je huid zacht maakt en hydrateert. Er bestaan ook lichaamsoliën die antioxidanten en ontstekingsremmende ingrediënten bevatten waardoor je tatoeage mooi helder blijft. Bij de apotheek of drogist kan je serums en boosters met voedende ingrediënten kopen. Deze producten doen je tatoeage intensief stralen en zorgen voor mooie, rijke kleuren.

Welke zalf voor tattoo? Een goede tattoo nazorg crème is Bepanthen tattoo zalf. Je kunt deze zalf gewoon kopen bij de drogist en apotheek. Bepanthen beschermt en ondersteunt het huidherstel, en is daarom ideaal om te gebruiken als verzorging na tattoo. Bij twijfel kan je altijd advies vragen aan je tattoo-artist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here