DELEN

Als we naar de laatste haartrends kijken, dan is een pony ontzettend hip. Echter is een pony onderhouden en een pony stijlen niet zo gemakkelijk als het lijkt. Deze haarstijl heeft toch wat meer onderhoud en styling nodig dan een ander kapsel. Hoe kan je een (schuine) pony stijlen? En hoe voorkom je een vettige pony? Wij geven je graag een paar handige pony tips!

pony stijlen

Pony onderhouden en pony stijlen: zo doe je dat!

1. Pony droog föhnen

Een pony droogt van zichzelf erg snel. Toch is het belangrijk dat je hem zelf droogt met een haardroger. Wanneer je dit niet doet, dan zal je pony er niet zo mooi uitzien. Met een haardroger kan je jouw pony ook mooi in model blazen. Wil je je haar niet wassen? Geen probleem, je kunt ook alleen je pony nat maken en daarna meteen droog föhnen.

2. Pony stijlen met ronde borstel

Bij een (lange) pony stylen is een ronde borstel het beste hulpmiddel. Met een ronde borstel én haardroger kan je jouw pony mooi in model brengen. Daarnaast kan je met de borstel volume in pony creëren.

3. Pony onderhouden: overdrijf niet met stylingproducten

Aangezien een pony uit weinig haar bestaat, wordt een pony snel vet. Bij een pony onderhouden is het belangrijk dat je niet te veel stylingproducten gebruikt. Je mag natuurlijk wel iets gebruiken, maar gebruik bij voorkeur hetzelfde product als voor de rest van je haar. Verdeel het product eerst door je haar. Het product dat overblijft op je handen, kan je gebruiken voor het stylen van je pony.

pony onderhouden

4. Let op met dagcrème

Gebruik je iedere ochtend een dagcrème? Super! Wees wel voorzichtig met het aanbrengen want je wilt natuurlijk voorkomen dat je pony snel vet wordt. Door je pony naar achteren te doen, bijvoorbeeld met een haarband, kan je voorkomen dat er dagcrème in je haar terechtkomt. Laat de haarband vervolgens zitten totdat de dagcrème volledig in je huid is getrokken. Dit duurt meestal maar een paar minuutjes.

5. Pony snel vet? Gebruik droogshampoo

Dat een pony snel vet wordt, weet je inmiddels al. Om die reden kan je vaker je haar wassen, maar dat is niet altijd goed. Wat je wél kunt doen, is een beetje droogshampoo gebruiken, om je normale wasbeurt een dagje uit te stellen. Droogshampoo is ook erg handig voor als je ’s ochtends snel de deur uit moet en geen tijd hebt om je haar met shampoo te wassen.

pony tips

6. Pony regelmatig bijknippen

Tenslotte groeit een pony erg snel. Daarom is het belangrijk om hem regelmatig te laten bijknippen. Een lange pony stylen is namelijk niet zo gemakkelijk, en bovendien word je ook niet vrolijk van dat lange haar voor je ogen. Een rechte pony kan je eventueel zelf bijknippen, maar bij de meeste pony’s is het toch aangeraden om een kappersbezoek in te plannen.

Lees ook: Mooi en gezond haar in de winter: 5 tips

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here