DELEN

Je sandalen stinken? Wat vervelend! Sandalen zijn comfortabele schoenen waarmee je bij warm weer meestal frisse voeten hebt. Hoewel de openingen je voeten helpen te ventileren, kan de hitte ook overtollig vocht en een vieze geur veroorzaken. Ben je op zoek naar manieren om van je stinkende sandalen af te komen? Probeer dan één van onderstaande tips. Met deze natuurlijke oplossingen, die je makkelijk zelf kunt maken, kan je de vieze geur uit schoenen krijgen. Bye bye stinkende sandalen!

sandalen stinken

1. Sandalen stinken: witte klei en etherische oliën

Witte klei is een natuurlijk product dat in staat is om gifstoffen te absorberen. Dit maakt het een ideale oplossing om stinkende sandalen aan te pakken. Je kunt het een beetje vergelijken met talkpoeder en het is heel makkelijk te gebruiken. Je kunt witte klei kopen in apotheken, drogisterijen en natuurproductenwinkels. Eventueel kan je etherische oliën toevoegen om het een specifiek aroma te geven. Denk bijvoorbeeld aan citroen, lavendel of rozemarijn.

Zo gebruik je het: breng een klein beetje van het mengsel aan op de zool van de sandalen wanneer je ze ’s avonds uittrekt. Je kunt de klei ook op de zool aanbrengen wanneer je ze gaat dragen. Daarnaast kan je de klei ook voor voetbehandelingen gebruiken, net als wat je op je gezicht zou gebruiken. Zo kan je de gifstoffen in je huid verwijderen en vieze geurtjes tegengaan.

2. Stinkende sandalen: munt theezakjes

Drink je graag pepermuntthee? Dat komt goed uit! Wanneer je je gebruikte theezakjes laat drogen, heb je een makkelijke én goedkope natuurlijke deodorant voor je schoenen. Munt theezakjes werken uitstekend in de koelkast, kast, auto en zelfs in je sandalen! Tip: voeg een paar druppels etherische olie van pepermunt toe om je schoenen nog beter te laten ruiken.

3. Baking soda, etherische oliën en citrusschillen

Een van de oudste middeltjes om van stinkende sandalen af te komen, is baking soda. Dit wondermiddel absorbeert en werkt schimmeldodend waardoor het in veel huishoudens onmisbaar is. Je sandalen stinken? Dan gaan we baking soda combineren met citrusschillen! Deze bevatten natuurlijke essenties en hebben een heerlijke, frisse geur wat prima werkt bij stinkende sandalen.

Zo gebruik je het: schil verschillende citrusvruchten zoals citroenen, sinaasappels, mandarijnen of grapefruits in dunne reepjes. Doe ze daarna in een pot met baking soda en laat dit een paar dagen weken. Leg het vervolgens een nachtje op de zool van je sandalen om de vieze geur te absorberen.

4. Extra tips tegen stinkende sandalen

Je kunt stinkende schoenen ontgeuren door ze in een luchtige en droge ruimte te laten staan, bijvoorbeeld als je Birkenstocks stinken. Sommige schoenen hebben nu eenmaal de neiging om sneller te gaan stinken dan andere schoenen. Kies ook altijd voor sandalen die van natuurlijk, ademende materialen gemaakt zijn. Tenslotte speelt ook je voeding een belangrijke rol bij de geur van je lichaam. Als je sandalen stinken is het een goed idee om meer rauwe groenten en fruit op het menu te zetten. Ook iedere dag twee liter water drinken kan helpen tegen vieze geurtjes!

stinkende sandalen

Zoals je in deze blogpost kunt lezen, is het mogelijk om de vieze geur uit schoenen te krijgen. Je hoeft alleen maar één van deze tips toe te passen. Probeer ze eens uit en kijk hoe de vieze geur uit schoenen verdwijnt!

Lees ook: Zo krijg je witte sneakers weer stralend wit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here