DELEN

Een doffe huid is zó 2017! Dit jaar gaan we voor een stralende huid. En dat is absoluut een gevalletje van less is more, want het betekent ook dat we minder vaak en veel aan de make-up gaan. Met onderstaande tips en tricks zorgen we er echter nog gewoon voor dat je schaamteloos de deur uit kunt. Ben je er klaar voor? Here we go!

1. Zonnebrandcrème

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: Gebruik. Zonnebrandcrème. Elke. Dag. Nee, niet alleen in de zomer. Ook in de gure dagen die tot de herfst, winter en soms ook lente toebehoren, heeft de zon haar impact op jouw huid. UV-bescherming heb je daarom altijd nodig. Eén pluspunt: vaak zit er al een UV-filter in je dagcrème, dus misschien ben jij al dagelijks beschermd. De UV-filter doet zijn werk het beste wanneer het wordt aangebracht na het reinigen van de huid, en ver voor het aanbrengen van eventuele make-up, zodat het goed kan intrekken.

2. Gezichtsmaskers

Zelfs als je bijna nooit make-up gebruikt of nauwelijks lotions op je gezicht smeert, kan je huid zo nu en dan een flinke oppepper gebruiken. Voornamelijk door talgaanmaak, douchen of luchtvervuiling krijgt je huid namelijk toch echt wat te verduren. Kies daarom voor maandelijks, of een keer per twee maanden, voor een fijn gezichtsmasker. Hiermee reinig je je huid grondig en krijgt het weer een goede beschermlaag voor de dagelijkse beschadiging.

3. Routinewerk

Je huid heeft de tijd nodig om aan producten te wennen. Pas na een paar weken – dus al helemaal niet na een paar dagen – zie je vaak pas het effect van het product op je verzorging. Wen jezelf daarom een niet te moeilijke dag- en nachtroutine aan die je ook voor altijd kunt volhouden. Overigens betekent dit ook dat je je kunt beperken tot een klein aantal producten die goed voor je werken. Daarmee boek je uiteindelijk alsnog het meeste resultaat! Ben je er nog niet uit welke producten jouw huid het beste ondersteunen? Ga dan eens langs bij bijvoorbeeld de schoonheidsspecialiste, huidtherapeut of dermatoloog om advies in te winnen!

4. Een dagje make-upvrij

Hoe het komt dat make-up er bij sommige mensen zo stralend mooi uitziet? Omdat zij een stralend mooie huid aan de basis hebben! En daarvoor moet je toch echt zo nu en dan je huid de tijd geven om weer tot rust te komen. Laat dus minstens één dag per week de foundation, mascara en blush voor wat het is en ga met alleen een goede dagcrème op pad. Op die manier zorg je er immers voor dat je huid niet alleen mooi, maar ook nog eens gezond is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here