DELEN

Een sweater is tegenwoordig eigenlijk vast onderdeel van elke outfit. Moet je wat netter gekleed zijn voor je werk, dan kun je een sweater met V-hals prima combineren met een zakelijk overhemd. Ga je sporten en wil je voorkomen dat je kou vat, dan houdt een sweater je goed warm. En kruip je lekker op de bank om televisie te kijken, dan is een sweater met capuchon heerlijk comfortabel. Maar wat in alle gevallen nog leuker is om te dragen dan een sweater die je gewoon in de winkel kunt kopen? Een sweater die je laat bedrukken met een eigen ontwerp natuurlijk! Maar waar moet je op letten bij het bedrukken van sweaters?

Vergelijk online drukkerijen waar je sweaters kunt bedrukken

Veel mensen oriënteren zich tegenwoordig eerst goed voordat ze zomaar online iets bestellen bij een webwinkel, en het wordt aangeraden dat ook te doen als je een bedrukte sweater of andere kleding wilt bestellen. Vergelijk bij verschillende drukkerijen de prijzen (laat je hierbij niet afleiden door – vanaf-prijzen en let op of de prijzen inclusief of exclusief BTW zijn) en voorwaarden. Niet bij alle aanbieders is het namelijk mogelijk een enkele unieke sweater te bedrukken, en worden minimale bestelhoeveelheden gehanteerd. Verder is het goed om te controleren welke betaalmogelijkheden er zijn en recensies van eerdere klanten te lezen om een indruk te krijgen van de producten en service.

Ontwerp een sweater met eigen bedrukking

Het leukste natuurlijk is wel dat je een eigen bedrukking voor de sweater kunt ontwerpen. Meestal kun je sweaters bedrukken met zowel tekst als een of meerdere afbeeldingen. Let er altijd op dat de opdruk voldoende contrasteert met de kledingkleur, anders zal deze niet goed leesbaar of zichtbaar zijn. Kies je voor tekst, dan is het belangrijk te onthouden dat de tekst natuurlijk groot genoeg gedrukt moet worden en lettertypen met haakjes en krulletjes de leesbaarheid bemoeilijken. Dit laatste geldt ook voor het verticaal of horizontaal uitrekken van letters,

Wil je graag een sweater bedrukken met een afbeelding, dan kun je vaak vrij eenvoudig een foto, logo of tekening met een pdf- of jpg-extensie uploaden. Hoe groter je de afbeelding op een sweater gedrukt wilt hebben (vooral bij de maximale grootte op de rug of borst), hoe meer pixels de afbeelding moet hebben om niet flets of korrelig te worden.

Laat de juiste maat sweater bedrukken

Hoewel in veel off- en online winkels tegenwoordig Europese standaardmaten worden gehanteerd, is dit niet altijd het geval bij het online bedrukken van kleding. Hierdoor kan kleding tot wel twee kledingmaten afwijken. Raadpleeg de vaak weergegeven maattabel voor de afmetingen van de sweater zoals taille- en borstbreedte, en neem je eigen maten op of laat dit een kleermaker doen.

Controleer je uiteindelijke bestelling als je een sweater laat bedrukken altijd goed, voor gepersonaliseerde artikelen is er namelijk sprake van beperkte retourmogelijkheden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here