DELEN

Vegan cosmetica – Er wordt al een tijdje veel nagedacht over hoe de wereld eruit zou zien als iedereen vegan zou worden. Dus geen vlees, geen dierentesten of leren schoenen meer. Je favoriete restaurant zal alleen nog plantaardige gerechten voorschotelen en een drogisterij zal alleen nog vegan cosmetica verkopen. Zou je ook graag vegan worden? Dan kan je reeds een groot verschil maken door vegan schoonheidsproducten te gebruiken. Maar wat is vegan cosmetica precies? En waarom zou je kiezen voor vegan schoonheidsproducten en vegan make up? Wij zetten zes goede redenen op een rijtje!

vegan cosmetica

1. Vegan cosmetica wordt niet getest op dieren

Naast dat vegan make up geen dierlijke bestanddelen bevat, wordt het ook niet getest op dieren. Wist je dat er een verschil is tussen vega, vegan en dierproefvrije make up? Vega betekent dat het product geen bestanddelen bevat van (dode) dieren. Dierproefvrij wil zeggen dat het product niet getest is op dieren. En vegan is eigenlijk een mix van de twee. Vegan cosmetica bevat geen dierlijke ingrediënten en geen dierproeven. Het beste van twee werelden dus!

2. Vegan schoonheidsproducten zijn goed voor je huid

Huidverzorging zonder dierlijke bestanddelen is heel goed voor je huid omdat het uitsluitend bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Je huid raakt hier nauwelijks tot niet geïrriteerd van. Eigenlijk is vegan make up goed voor ieder huidtype, maar zeker voor een gevoelige huid. Vegan schoonheidsproducten met aloë vera of jojoba olie zijn bijvoorbeeld heel fijn!

3. Milieuvriendelijke verpakking

Het gaat om 100% natuurlijke ingrediënten dus de verpakking is dat uiteraard ook. Vegan cosmetica is meestal verpakt in een recyclebaar en duurzame verpakking, waardoor je jouw steentje bijdraagt aan een betere planeet. Ook niet onbelangrijk, toch?

vegan schoonheidsproducten

4. Je voelt je er beter door

Producten van vegan cosmetica merken gebruiken is niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor jou! Als je graag vegan schoonheidsproducten wilt gebruiken, dan is de kans groot dat je gek bent op dieren en heel erg zorgzaam bent voor de aarde. Door vegan make up en verzorgingsproducten te gebruiken, draag je niet alleen jouw steentje bij aan een betere wereld, maar voel je jezelf wellicht ook een stuk beter bij het gebruiken van deze cosmetica.

5. Je weet wat je op je gezicht smeert

Je herkent het waarschijnlijk wel: je staat in de drogist en bekijkt de ingrediëntenlijst van je favoriete dagcrème. Meer dan de helft begrijp je niet omdat er grotendeels vreemde benamingen op de ingrediëntenlijst staan.

Wat is bijvoorbeeld lanoline? Dit rare woord betekent wolvet, een dierlijk ingrediënt dat wordt gebruikt om cosmeticaproducten vloeibaar te maken en te houden. Echter zal er nooit wolvet op de ingrediëntenlijst staan omdat dit mensen zou afschrikken om het product te kopen. Vandaar wordt het woord lanoline gebruikt.

Wanneer je uitsluitend vegan schoonheidsproducten gebruikt, dan is de ingredi¨ëntenlijst een stuk duidelijker en ben je er zeker van dat de producten geen dierlijke bestanddelen bevatten.

6. Je hebt minder last van allergiëen

Tenslotte heb je minder kans op allergische reacties als je plantaardige make up en verzorgingsproducten gebruikt. Dit komt omdat vegan cosmetica alleen maar uit natuurlijke bestanddelen bestaat. Echter kan het nooit kwaad om de ingrediëntenlijst nog eens te controleren!

Lees ook: Vegetarisch eten: dit is waarom je het op z’n minst zou kunnen proberen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here