DELEN

Hoe laat jij zien dat je stijl, ambitie en klasse hebt, zonder mondain te worden? Door de juiste horloge te dragen uiteraard! En nee, hiervoor hoef je niet honderden, of misschien zelfs duizenden euro’s over de balk te smijten. Ook met een goedkoper exemplaar geef jij je dagelijkse outfit net dat beetje extra. Waar je dan op moet letten tijdens de aanschaf van jouw horloge? Dat lees je hier!

1. Waterdichtheid

Ben je van plan om je horloge in weer en wind, of wellicht zelfs onderwater, te gebruiken? Let dan goed op de waterdichtheid. ‘Waterdichtheid’ is in het geval van horloges immers soms een misplaatste term: meestal gaat het over waterresistentie. Dit betekent dus dat je horloge wel tegen spatten kan, maar dat het een snorkeltour waarschijnlijk niet overleeft. De waterresistentie is uitgedrukt in Bar, ATM (atmosfeer) of meters. Hoe hoger de waarde, hoe meer water het horloge kan hebben. Wil je een horloge dat compleet waterdicht is? Check de specificaties dan goed of neem een kijkje bij de duikhorloges.

2. Het uurwerk

Waarschijnlijk wist je al dat er zowel een analoog als een digitaal horloge op de markt zijn. Zodra je hier echter een keuze uit hebt kunnen maken, ben je nog niet helemaal klaar. Check ook even of het horloge een quartz uurwerk heeft, of in ieder geval een gecertificeerd mechanisch uurwerk (COSC). Deze uurwerken gaan zo tientallen jaren mee. De investering meer dan waard, dus!

3. Materiaalsoort

Goede horloges kun je altijd herkennen aan het juiste materiaalgebruik en een mooie afwerking – of het nu een duur of goedkoop horloge is. Horlogeglas is bijvoorbeeld vaak gemaakt van mineraalglas of kristalglas, deze zijn voor lange tijd slijtvast. Ben je op zoek naar een horloge dat je echt nooit in de steek gaat laten? Kies dan voor een saffierglazen uurwerk. Hier betaal je dan wel een paar tientjes meer voor, het blijft dan ook eindeloos krasvrij.

4. Het merk en zijn geschiedenis

Er zijn een aantal merken in de horlogewereld die jarenlang hun trouwe dienst hebben bewezen. Wil je niet misgaan met de kwaliteit van je horloge, richt dan je pijlen op een horlogemerk dat je al kent of waarvan je hebt gehoord dat het goede kwaliteit heeft. Denk bijvoorbeeld aan trouwe merken als Seiko, Hugo Boss of Casio.

5. Definieer je stijl

Uiteraard wil je een horloge dat lang meegaat, van hoge kwaliteit is (en uitstraalt) en in veel omstandigheden zijn werk kan doen. Maar als waar style item zijn de looks van je horloge ook niet onbelangrijk. Houd je van netjes? Dan is een klein uurwerk met metalen band vast iets voor jou. Als je liever voor klassiek gaat, is een leren band altijd goed. Ben je sportief of houd je van technische gadgets? Ga dan voor een atletisch horloge met veel snufjes, of wat dacht je van een smart horloge? Bij veel grote aanbieders van horloge, zoals horloge.be, vind je uurwerken in alle soorten en maten. Met de juiste kennis en handig bruikbare filters op de website, vind je een mum van tijd jouw nieuwe watch! Voor welke stijl ga jij?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here