DELEN

Heb je een droge huid? Iedere dag een hydraterende dag- en nachtcrème smeren is alvast een goed begin, maar je kunt nog meer doen. Eén van de beste tips tegen droge huid is om je huid van binnenuit te voeden. Je eetpatroon heeft namelijk een grote invloed op de hydratatiegraad van je lichaam. Om droge huid gezicht te voorkomen, zet je deze tien voedingsmiddelen best vaker op het menu!

droge huid voeding

1. Droge huid voeding: avocado’s

Voeding droge huid? Daar horen absoluut avocado’s bij! Avocado’s hebben veel gezondheidsvoordelen. Ze behoren tot de energierijke voeding én ze zijn geweldig voor je huid. Deze romige vrucht bevat veel onverzadigde enkelvoudige vetten die je huid van binnenuit voeden en minder droog maken. Bovendien zitten er veel antioxidanten en vitaminen in zoals vitamine C en E, die je huid alleen maar ten goede komen.

2. Voeding droge huid: walnoten

Als we denken aan voeding tegen droge huid, dan mogen walnoten zeker niet ontbreken in dit rijtje. Walnoten zitten boordevol goede vetten zoals omega-3 en omega-6. Dat is heel belangrijk want een tekort aan omega-6 kan ontstekingen op de huid veroorzaken. Daarnaast bevatten walnoten ook veel zink, wat helpt om ontstekingen tegen te gaan en je huid beschermt. Walnoten bevatten ook veel vitamine E en proteïne, en die zijn dan weer nodig voor een gezonde huid.

3. Vette vis

Ook vette vis is een goed voorbeeld van een voedingsmiddel dat je huid de benodigde goede vetten geeft. Vette vis zoals zalm en makreel zijn goede bronnen van omega-3. Een tekort aan omega-3 kan een droge huid veroorzaken, dus het is belangrijk dat je genoeg van deze voedingsstof binnenkrijgt. Vette vis is, net als walnoten, rijk aan vitamine E en proteïne, wat effect heeft op de sterkte en bescherming van je huid tegen stoffen van buitenaf.

4. Zoete aardappel

Welke voeding droge huid? Je verwacht het misschien niet, maar ook zoete aardappel behoort tot de droge huid voeding. Zoete aardappel is rijk aan bèta caroteen, net als wortels en spinazie, wat rimpels en uitdrogen van de huid tegengaat. Laat die zoete aardappelfrietjes dus maar komen!

5. Voeding tegen droge huid: broccoli

Broccoli is één van de gezondste groenten. Dat is niet zo vreemd want broccoli is rijk aan vitamine C, A en zink. Allemaal vitaminen die invloed hebben op de conditie van je huid. Bovendien bevat deze groentesoort een stofje dat werkt als bèta caroteen. En inmiddels weet je wat dat doet voor je huid (zie vorig puntje).

broccoli

6. Tomaten

Droge huid en voeding? Daar horen ook tomaten bij! Tomaten bevatten veel vitamine C, zijn rijk aan bèta caroteen en lycopeen die je huid gezond houden en beschermen tegen de zon. Extra tip: eet producten die rijk zijn aan bèta caroteen en lycopeen in combinatie met een vetrijk voedingsmiddel zoals olijfolie. Het vet zorgt er dan voor dat de carotenen beter worden opgenomen in je lichaam.

7. Groene thee

Je kunt een droog huidje ook voorkomen door groene thee te drinken. De antioxidanten in groene thee zijn namelijk een feestje voor je huid! Ze beschermen je huid niet alleen tegen zonneschade, maar ze verminderen ook roodheid en verbeteren de hydratatie, elasticiteit en dikte van je huid. Een paar kopjes groene thee per dag drinken is dus goed tegen een droge huid.

8. Rode paprika

Rode paprika is, net zoals broccoli en tomaten, rijk aan vitamine C. Leuk om te weten: een sinaasappel is rijk aan ongeveer 66 milligram vitamine C. Maar de helft van één rode paprika bevat al 90 milligram vitamine C. Tel je winst maar uit! Rode paprika is lekker in wok, maar je kunt het ook lekker rauw snacken.

9. Kokosolie

Kokosolie is goed om op je droge huid te smeren, maar ook zeker goed om in je voeding te gebruiken. Kokosolie bevat namelijk veel goede vetten en antioxidanten die positief zijn voor je huid. Kies bij voorkeur voor extra-virgin, niet-geurloze kokosolie want deze is het minst bewerkt.

10. Ananas

Tenslotte werkt het eten van ananas ook goed tegen een droge huid. Ananas elimineert namelijk gifstoffen die een droge huid en rimpels veroorzaken. Bovendien bevat ananas ook veel vitamine C en daarvan weet je inmiddels hoe goed dit is voor je huid!

voeding droge huid

Als je deze voedingsmiddelen vaker op het menu zet, zal dit je huid alleen maar ten goede komen. Vergeet ook niet om voldoende water te drinken. Water drinken zorgt voor een mooie, gehydrateerde huid. Wanneer je te weinig water drinkt, krijg je sneller een doffe huid. Ook komen rimpels dan makkelijker tevoorschijn. Genoeg water drinken en gezond eten is dus de boodschap!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here