DELEN

Reinigingsdoekjes slecht voor je huid – Na micellair water zijn reinigingsdoekjes de tweede populairste manier om je gezicht te reinigen. Dat is niet zo vreemd want het lijkt een snelle en handige manier om je make-up te verwijderen. Toch zijn reinigingsdoekjes gezicht slecht voor je huid en zijn ze dus niet zo onschuldig als je denkt. Aan gezichtsreinigingsdoekjes hangen namelijk ook een paar nadelen vast. In deze blogpost vertellen we waarom reinigingsdoekjes slecht zijn voor je huid!

reinigingsdoekjes slecht

1. Reinigingsdoekjes slecht: schadelijke ingrediënten

De meeste gezichtsreinigingsdoekjes zitten boordevol schadelijke ingrediënten. Ingrediënten die je huid meer kwaad dan goed doen. Denk maar aan reinigingsdoekjes alcohol en parfum die ervoor zorgen dat de doekjes vochtig, schoon en fris blijven nadat je het pakje hebt geopend. Als je een normaal huidtype hebt, zal je misschien geen last hebben van alcohol reinigingsdoekjes. Maar de gevoelige huidjes vergroten zo de kans op een droge huid, een trekkerig gevoel, irritatie en rode vlekjes.

2. Reinigingsdoekjes gezicht: te ruw voor je huid

Je kunt al raden dat schrobben met zo’n doekje eigenlijk niet goed is voor je huid. De grovere structuur kan de beschermende barrière van je huid beschadigen, waardoor je huid overgevoelig wordt voor invloeden van buitenaf. Luchtvervuiling, uv-stralen en andere schadelijke factoren kunnen zo irritaties, ontstekingen en allergieën veroorzaken. Deze zorgen dan weer voor een gevoeligere huid en een snellere huidveroudering.

3. Gezichtsreinigingsdoekjes: reinigen niet grondig

Reinigingsdoekjes gezicht doen je geloven dat ze je huid schoon maken, maar niets is minder waar. Gezichtsreinigingsdoekjes halen misschien de oppervlakkige make-up van je huid, maar reinigen niet diep genoeg tot in je poriën. Ook al zie je het in eerste instantie niet: er blijven altijd restjes achter op je huid die de doekjes niet hebben meegenomen. Die restjes kunnen irritatie veroorzaken, net als verstopte poriën, onzuiverheden, puistjes en mee-eters.

4. Slecht voor het milieu

Tenslotte zijn wegwerpbare reinigingsdoekjes slecht voor het milieu. Na één keer gebruik, belanden ze in de vuilnisbak. Daarnaast zijn ze meestal gemaakt van stoffen die niet biologisch afbreekbaar zijn. Daarom kies je beter voor een herbruikbaar alternatief zoals wasbare wattenschijfjes.

Je leest het: reinigingsdoekjes gezicht zijn slecht. Wil je toch graag gezichtsreinigingsdoekjes blijven gebruiken? Kies dan voor hypoallergene, geurloze doekjes die lief zijn voor je huid. Check altijd de ingrediëntenlijst en let erop dat er geen alcohol, parfum of andere irriterende bestanddelen in de gezichtsreinigingsdoekjes zitten. Probeer ook niet te hard te schrobben, maar ga er rustig mee over je huid en wees extra voorzichtig rondom je ogen!

Lees ook: Een stralende huid krijg je zo!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here