DELEN

Ondanks dat het geen must is in je badkamerkast, kan een serum met de juiste ingrediënten wonderen verrichten voor je huid. Wat is een serum? Wat is het juiste serum voor jouw huidtype? En hoe gebruik je een serum? Je leest er alles over in deze blogpost!

wat is een serum

Wat is een serum?

Wat is serum? Dit is een beautyproduct met een hoge concentratie aan één of meerdere actieve bestanddelen. De textuur is dikwijls licht en aangenaam waardoor de bestanddelen goed door de huid worden opgenomen. Omdat het specifiek inwerkt op de behoeftes van je huid, kan een serum een mooie aanvulling zijn op je beautyroutine.

Wat doet een serum? Dit product kan je huid ondersteunen, herstellen en vernieuwen. Daarnaast kan het huidproblemen zoals dehydratatie, pigmentvlekken, vergrote poriën en huidveroudering verhelpen.

De werkzame bestanddelen in serums zijn dikwijls in hogere concentraties aanwezig dan in crèmes. Bovendien kunnen ze stoffen bevatten die minder stabiel blijven in crèmes zoals bepaalde vitamines. Nog een voordeel van serums is dat ze speciale zorg kunnen bieden aan bepaalde huidzones, zoals je oogcontouren, een acnegevoelige kin of rosaceagevoelige wangen. Serums bevatten de juiste ingrediënten om deze gebieden aan te pakken.

wat is serum

Wat is het juiste product voor jouw huidtype?

Er zijn tal van serums verkrijgbaar. Welk product je nodig hebt, hangt af van jouw huidtype.

Droge en gevoelige huid

Deze huidtypes hebben baat bij oliehoudende serums met verzachtende ingrediënten, die het huidoppervlak intensief voeden en herstellen, alsook een aangenaam gevoel geven.

Gecombineerde huid

Wie een gecombineerde huid heeft, kiest best voor serums met een lichte textuur die niet vettig aanvoelen en de huid niet verzwaren.

Vette huid

Ook een vette huid heeft baat bij een serum. Mensen met dit huidtype kiezen best voor een lichte formule op waterbasis, die snel door de huid wordt opgenomen. Ondanks dat het geen vervanging is voor een dag- of nachtcrème, kan je er bij een zeer vette huid voor kiezen om enkel een serum te gebruiken. Het is wel belangrijk om overdag een SPF (Sun Protection Factor) te smeren om je huid te beschermen tegen de zon.

wat doet een serum

Hoe gebruik je een serum?

Serum gezicht hoe gebruiken? Je brengt dit product het beste aan op een gereinigde huid, eventueel na het exfoliëren. Het is belangrijk dat je het product de tijd geeft om in je huid te trekken. Daarna kan je een hydraterende dag- of nachtcrème aanbrengen, of een zonnecrème voor overdag.

Je kunt ook prima meerdere serums gebruiken om verschillende huidbehoeftes aan te pakken. In dat geval is de volgorde van textuur belangrijk. Begin met het meest vloeibare product en bouw op naar de dikste textuur. Let erop dat je nooit het pipet aanraakt om bacteriën in het flesje te vermijden.

Er is ontzettend veel keuze wat betreft serums. Kies je voor een hydraterend product met vochtvasthoudende stoffen zoals hyaluronzuur? Of ga je liever voor een retinol serum met huidverjongende bestanddelen? Die keuze is aan jou!

Lees ook: Waarom zijn reinigingsdoekjes slecht voor je huid?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here