DELEN

De herfst mag dan heel gezellig zijn, toch brengt dit seizoen ook wat nadelen met zich mee. Eentje die we absoluut niet leuk vinden? Pluishaar. In de herfst vliegt je haar in alle windrichtingen en dat is helaas ook te zien. Wij hebben 5 tips tegen pluizig haar op een rijtje gezet!

1. Je haar wassen

Was je haar maximaal 2 à 3 keer per week. Als je je haar elke dag wast, raakt je haar hieraan gewend. Dit geeft als resultaat dat je haar snel vet wordt. Gebruik na iedere wasbeurt een verzorgende conditioner en breng eenmaal per week een voedend haarmasker aan. Let er ook op dat je het water niet te heet zet want dat maakt je haar droger en dus pluiziger. Spoel je haar liever met koud water. Het is even op de tanden bijten, maar je haar zal er een stuk gladder uitzien.

2. Handdoekdroog haar

Als je uit de douche stapt, zorg er dan voor dat je je haren zachtjes met de handdoek droogt. Door het wild droog te wrijven, zorg je ervoor dat je lokken net meer gaan pluizen. Knijp je natte haar uit, dep het droog en wikkel een handdoek om je haar. Ga zeker niet met nat haar slapen. Nat haar is kwetsbaar en breekt sneller dan droog haar. Als je toch met nat haar gaat slapen, doe je haar dan in een staart. Hierdoor krijgt je haar minder wrijving tijdens het slapen.

3. Glad borstelen

Het is verleidelijk om je haar meteen te wassen wanneer het pluizig is. Als je er snel vanaf wil, neem je er best een haarborstel bij. Je haar borstelen kan ervoor zorgen dat je je haar opnieuw gladmaakt. Kies bij voorkeur een houten borstel, want een borstel van kunststof kan statisch geladen zijn. Doe er altijd een druppeltje verzorgende olie bij voor extra gladheid. Dat ruikt nog heerlijk ook!

4. Bescherming

Kleur je je haar regelmatig? Föhn je elke dag je haar zonder beschermende producten te gebruiken? Dan is het mogelijk dat je haar beschadigd is en daardoor gaat pluizen. Wanneer je je haar brusht is het belangrijk dat je altijd een product gebruikt dat je haar beschermt tegen de hitte. Ook wanneer je aan de slag gaat met een stijl- of krultang is een hittebeschermend product een must.

5. De kapper

Breng regelmatig een bezoekje aan de kapper om de droge puntjes van je haar te laten knippen. Gezond haar gaat namelijk veel minder pluizen. Dan heb je ineens ook een heerlijk me-time momentje. Twee vliegen in één klap!

We hopen dat deze tips je kunnen helpen om pluizig haar te voorkomen. Sowieso is het aangeraden om het weerbericht in de gaten te houden. Is de lucht vochtig en is er veel kans op regen? Dan kan je beter je haar samen binden in een knot of staart in plaats van het los te dragen. Door het vast te dragen verklein je de kans op pluizig haar. Veel succes!

Lees ook: Dit zijn de mooiste haartrends voor de herfst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here