DELEN

Niemand wil graag een verbrand gezicht door zon. Een rood gezicht ziet er niet uit, het is pijnlijk en bovendien loop je meer risico om huidkanker te krijgen. In de zomer heb je natuurlijk meer kans op een verbrand gezicht. Het mooie weer is de perfecte kans om veel buiten te zijn. Barbecues, picknicks en ontspannen op een terras of strand zijn nog maar een paar voorbeelden van dingen die je kunt doen. Echter wordt dit minder aangenaam als je gezicht verbrand door zon. In dit artikel delen we een aantal tips tegen verbrand gezicht. Aan de permanente zonschade kan je helaas niets meer doen, maar deze tips kunnen wel helpen om de roodheid te verminderen en de verbrande huid zoveel mogelijk te kalmeren.

1. Verbrand gezicht door zon: koud washandje

Is je gezicht verbrand zon? Koel je verbrand gezicht zo snel mogelijk af met een koud washandje of kompres. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je voorhoofd verbrand is en je een opgezwollen voorhoofd door zon hebt. Maar ook als je bent vergeten om je hals in te smeren. Met een koud washandje of kompres kan je de zonnebrand aanpakken op de plekken waar het nodig is en pijn verminderen.

2. Gezicht verbrand door zon: komkommerschijfjes

Ben je verbrand in gezicht? Komkommerschijfjes is één van de tips tegen verbrand gezicht. Een komkommer bestaat voor het grootste gedeelte uit water. Hierdoor helpt deze groente bij de hydratatie die je verbrand gezicht nodig heeft. Komkommer zit niet voor niets in veel huidverzorgingsproducten verwerkt. Deze groente bevat veel voedingsstoffen die goed zijn voor je huid, zeker bij zon verbrand gezicht. Door schijfjes komkommer op je gezicht te leggen, kan je de pijnlijke huid kalmeren. Wist je trouwens dat komkommer helpt tegen donkere kringen?

3. Aloë Vera bij verbrand gezicht

Ook Aloë Vera wordt in veel verzorgingsproducten verwerkt. Een bodylotion of aftersun met Aloë Vera kan helpen om je verbrande huid te kalmeren. Daarnaast is het mogelijk om de sappen uit de plant direct te gebruiken. Je kunt de gelachtige substantie over je verbrande huid smeren om de pijn te verzachten en je huid te hydrateren.

Lees ook: De voordelen van Aloë: 10 redenen om het te gebruiken

aloe vera

4. Blijf uit de zon

Wat te doen tegen verbrand gezicht? Eén van de belangrijkste tips is om uit de zon te blijven zodat je huid kan herstellen. Vermijd de zon zoveel mogelijk, zeker tussen 11 en 16 uur. Draag een hoed en trek lange, ruimzittende kleding aan zodat je verbrande huid de hitte kwijt kan. Moet je toch op pad? Smeer je dan extra goed in met een zonnebrandcrème met hoge factor.

5. Hydrateer je huid

We hebben het al gezegd en we kunnen het niet genoeg benadrukken: als je gezicht verbrand is, dan is het ontzettend belangrijk om je huid goed te hydrateren. Drink voldoende water zodat je lichaam genoeg vocht binnenkrijgt. Zeker in het geval van ernstige, pijnlijke verbranding kan je geen water genoeg drinken. Dit is trouwens niet alleen belangrijk als je gezicht verbrand is, maar ook als je bruin wil blijven. Vooral op vakantie in warme landen mag je voldoende water drinken niet overslaan.

Lees ook: Dit is hoe jij je zomerkleur nog langer vasthoudt!

hydrateren

Zo, dit zijn een aantal tips tegen verbrand gezicht door zon. Wellicht heb je je lesje wel geleerd en zal je de volgende keer je gezicht voldoende insmeren met zonnebrandcrème. Het kan je immers veel pijn én zonschade voorkomen. Is je gezicht verbrand door zonnebank? Ook dan kan je bovenstaande tips toepassen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here