DELEN

Sieraden kunnen een outfit maken of kraken. Bij het kiezen van sieraden moet je dan ook goed opletten. Natuurlijk mag je gerust je hart volgen, maar daarnaast moet je favoriete armband natuurlijk ook goed passen bij je huid en bij je kleedje. Heb je een donkere huid en vraag je je af welke sieraden daarbij passen? Weet dan dat het antwoord niet zo zwart-wit is als het lijkt.

Bepaal altijd eerst je ondertoon

Eerst en vooral moet je altijd je ondertoon bepalen. Enkel zo weet je echt welke oorbellen jij nodig hebt. Als je een donkere huid hebt, heb je meestal een warme ondertoon. Anderzijds is dat geen certitude en kan natuurlijk ook de Spaanse zon daar wel wat mee te maken hebben. De beste manier om je ondertoon te bepalen is door naar je aderen te kijken. Als je groene aderen hebt, heb je een warme ondertoon. Meestal heb je dan ook wel bruin haar en donkere ogen. Als je aderen eerder blauw of paars zijn, heb je een koele ondertoon. Dat herken je meteen aan lichte haarkleur en vaak ook groene ogen. Zit je daar ergens tussenin? Dan gaat het om een neutrale ondertoon.

Toch moet je ook een beetje opletten. Iemand met een koele ondertoon kan ook wel met een donkere huid pronken. De zonnebank, weet je wel. Als je dan ook nog eens donkere ogen hebt en je haar donker kleurt, kijk je misschien toch beter even uit naar sieraden die passen bij een neutrale ondertoon. Eigenlijk kies je dan altijd beter voor de middenweg. En laten we het al even verklappen: die is extra gevarieerd!

De juiste kleur kiezen

Nu je je ondertoon kent, kan je je favoriete sieraden kiezen. De algemene regel is dat zilveren sieraden of sieraden met een lichte kleur goed passen bij meiden met een koele ondertoon. Als je een warme ondertoon hebt scoor je altijd wel met gouden sieraden. Ook roségoud is dan een goede keuze. Heb je een neutrale ondertoon? Lucky you! Jij kan eigenlijk perfect voor alle drie de kleuren kiezen. Na het zonnen kies je dan voor goud en tijdens de koude wintermaanden ga je voor zilver.

Weet wel dat de kleding een al bijna even belangrijke factor is. Sieraden moeten per slot van rekening passen bij je jurkje, jeans of bloes. Gebruik bijvoorbeeld geen opvallend grote sieraden als je minimalistische kleding draagt en doe het natuurlijk ook niet omgekeerd. Bedenk vooraf welke outfit je gaat dragen en hoe jouw favoriete sieraden er al dan niet bij aansluiten. Zeker als het op sieraden aankomt, speelt de grootte echt wel een rol! Een te dikke ring staat echt niet mooi en met een te dunne collier valt een maatje meer soms extra op.

Volg je eigen smaak

Volg je eigen smaak

Het gaat natuurlijk maar om een algemene regel. Het belangrijkste is eigenlijk dat je draagt waar jij je goed bij voelt. Dan zal je net zo prachtig stralen! Kies dus gerust iets wat jij mooi vindt en volg je hart (of je ogen). Er is wel één gulden regel: ga niet al te veel mixen. Een ratjetoe van een minimalistische gouden armband met stoere zilveren oorbellen, een zwart horloge en een roségouden halsketting? Daarmee zal je alleen in de negatieve zin opvallen.

De belangrijkste tip? Uitproberen en testen. Dat kan je bij de plaatselijke juwelier, maar ook als je online koopt. Bij Europese webwinkels kan je ze gewoon terugsturen als je niet tevreden bent. Gelukkig maar, want enkel door even voor de spiegel te staan en lekker te matchen is een stuk als jij zeker van haar stuk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here