DELEN

Eerst was het de skinny, nu is het de mom jeans. Ook spijkerbroeken zijn onderhevig aan trends waar iedereen een tijd aan toegeeft. Maar juist bij spijkerbroeken is het superbelangrijk dat het vooral bij je figuur past. En ja, we weten dat een zoektocht naar jouw jeans geen Sisterhood of a Traveling Pants-geval is: het kan lang duren voor je je perfecte paar gevonden hebt. Hoe dan ook, de zoektocht begint bij de juiste jeas voor de juiste vorm, en die vind je hier.

Lang bovenlijf

Vrouwen met een lange torso hebben een langer bovenlijf, wat maakt dat hun benen korter lijken. Voor hen is het daarom belangrijk dat de verhoudingen ‘rechtgetrokken’ worden, wat inhoudt dat de taille van de jeans hoog mag zijn. Voor een extra-lange-benen-effect kies je voor skinny pijpen.

Kort bovenlijf

Vrouwen met een kort bovenlijf kiezen uiteraard het beste voor het tegenovergestelde: een jeans met lage taille. Dit verlengt het bovenlijf en snoept een beetje van de benen af, waardoor hun taille langer lijkt.

Lange benen

Vrouwen met lange benen kennen het vast wel: broeken zijn altijd te kort. Om die gap te voorkomen, kunnen zij voor een 7/8 broek kiezen die sowieso al een beetje te kort is. Dat maakt niet alleen je benen mooi lang, het past ook nog eens in de trend van nu. Uiteraard is dit geen optie voor winterse dagen. Ga hier voor een lange flared jeans!

Smalle kont

We zijn niet allemaal Kim Kardashian, maar met de juiste jeans kun je toch heel ver komen! Wil je meer rondingen creëren, probeer dan eens een jeans met grotere achterzakken. Ook is een achterzak met iets erop, zoals een knoop of rits, een goede optie.

Groot achterwerk

Het omgekeerde kan natuurlijk ook. In dit geval zorgen wijd uitlopende pijpen ervoor dat je billen wat smaller lijken.

Een buikje

That’s right, een goede jeans haalt zelfs je buikje weg! Kies voor een jeans met stretchstof die wat hoger aansluit. Niet compleet tot in je taille, maar tot ongeveer je navel. Hiermee stroomlijn je de onderkant van je buik mooi in je jeans, zonder dat je je hele buik in de jeans stopt.

Brede heupen

Heb je ook altijd dat broeken tot net halverwege je dij gaan? Je bent niet de enige! Brede heupen is een veelgehoord probleem tijdens het zoeken naar een goede broek. Eigenlijk is de best zittende jeans voor mensen met brede heupen redelijk hetzelfde als voor hen met een buikje. Een broek die iets hoger aansluit – of in ieder geval niet laag, zodat je vorm gebroken wordt. Daarnaast mag er iets stretch in de broek zitten, zodat het mooi aansluit bij je heupen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here