DELEN

Tegenwoordig zijn wimperextensions een echte trend. Je kunt voor opvallende wimper extensions gaan of net voor een subtiele wimperverlening. Eén ding is zeker: met wimperextensions transformeer je je blik in een oogopslag! Toch zijn er een aantal dingen die je graag op voorhand wilt weten, zoals de voordelen wimperextensions en de nadelen wimperextensions. Wij geven je graag een overzichtje!

wimperextensions

Wat zijn wimperextensions?

Er zijn verschillende manieren om een wimperverlenging te creëren. Dit kan bijvoorbeeld met mascara, nepwimpers, serums en wimper extensions. Wimper extensions zijn synthetische haartjes die met een huidlijm bevestigd worden aan je natuurlijke wimpers. Hierdoor lijkt je wimperlijn voller en langer.

Hoewel wimperextensions heel mooi kunnen zijn, brengen ze ook een paar nadelen met zich mee. Wimper extensions laten plaatsen is dan ook iets waar je goed moet over nadenken. Wellicht kunnen de volgende voor- en nadelen je hierbij helpen!

wimper extensions

Voordelen wimperextensions

1. Je kiest zelf de lengte, kleur en intensiteit

Met wimper extensions kan je een heel opvallende look creëren, maar je kunt ook prima voor natuurlijke wimperextensions kiezen. Eén van de grote voordelen wimperextensions is dat je de lengte, kleur en intensiteit helemaal zelf kunt kiezen. Dit bespreek je samen met je schoonheidsspecialiste. Niet ieder type extension, of niet elke techniek, is geschikt voor jouw wimpers.

2. Wimperextensions blijven zo’n 6 weken zitten

Van de beste wimperextensions heb je zo’n zes weken plezier. Dit hangt natuurlijk wel af van de levensduur van je natuurlijke wimpers. Het is belangrijk dat je ze goed verzorgt. Hoe je dat precies doet, lees je straks in deze blogpost.

3. Geen mascara of wimperkruller meer gebruiken

Wimper extensions geven de illusie van een vollere, krullende wimperlijn. Hierdoor heb je geen mascara of wimperkruller meer nodig, wat je ’s ochtends veel tijd kan besparen. Wist je dat het zelfs afgeraden is om mascara te gebruiken bij wimper extensions? Wanneer je de mascara verwijdert, kan dit ervoor zorgen dat je extensions afbreken of dat de wimperlijn sneller loslaat. Om die reden gebruik je ook beter geen oogschaduwsticks en eyeliner op je bovenste wimperrand.

Als je toch graag mascara wilt gebruiken, doe dit dan alleen op je onderste wimpers. Vermijd een waterproof mascara en gebruik enkel make-upremovers die geschikt zijn voor extensions, dus zonder olie.

wimperverlenging

Nadelen wimperextensions

1. Wimper extensions hebben onderhoud nodig

Je denkt misschien dat wimper extensions geen onderhoud nodig hebben, maar dat klopt niet. Het is aangeraden om je extensions dagelijks te borstelen met een proper wimperkammetje. Op die manier breng je ze in model en haal je eventuele losse wimpers weg. Daarnaast moet je er op letten dat je niet in je ogen wrijft. Dit kan de extensions doen loskomen waardoor ze uitvallen. Het is belangrijk dat je de extensions zo min mogelijk aanraakt.

Ook moet je je wimpers regelmatig schoonmaken met een speciale cleanser. Je schoonheidsspecialiste zal je hier meer informatie over geven. De eerste 24 uur na de behandeling moet je voorzichtig zijn met warm water. Bijvoorbeeld tijdens het douchen en reinigen van je gezicht. Warm water kan ervoor zorgen dat de wimperlijm sneller loskomt.

2. Verkeerde extensions kunnen natuurlijke wimpers beschadigen

Als de extensions te zwaar, te lang of te dik zijn, dan zouden deze je natuurlijke wimpers kunnen beschadigen en sneller doen uitvallen. Daarnaast is een correcte plaatsing ontzettend belangrijk om je natuurlijke wimpers te beschermen, en om zo lang mogelijk van je prachtige extensions te kunnen genieten. Kies dus altijd een schoonheidssalon uit met goede reviews en vraag eventueel advies aan mensen in je omgeving.

3. Je moet ze regelmatig laten bijwerken

Als je een mooi resultaat wilt behouden, dan moet je de extensions om de twee à drie weken laten bijwerken. Extensions vallen er namelijk samen met je natuurlijke wimpers af. Over dit laatste hoef je je overigens geen zorgen te maken: je wimpers vallen iedere zes tot acht weken van nature uit en groeien ook weer terug.

4. Je kunt wimper extensions niet zelf verwijderen

Je mag wimperextensions nooit zelf verwijderen. Door ze uit te trekken of eraan te prutsen, kan je je natuurlijke wimpers erg beschadigen. Laat je extensions dus altijd verwijderen door de schoonheidsspecialiste.

nadelen wimperextensions

Zo, dit zijn de voordelen wimperextensions en de nadelen wimperextensions. Het is aan jou om de voor- en nadelen met elkaar af te wegen. Bij twijfel kan je altijd advies vragen aan je schoonheidsspecialiste. Zij kan je uitgebreid informeren over de verschillende soorten wimperextensions, wat de beste wimperextensions zijn voor jou en de wimperextensions prijs!

Lees ook: Hoe ogen groter laten lijken?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here