DELEN

’s Ochtends ziet je lippenstift er perfect uit, maar enkele uurtjes later zie je er niets meer van terug. Je drinkt, eet en praat waardoor je lippenstift al snel vervaagt. Herkenbaar? In dit artikel delen we een aantal tips om lippenstift langer te laten zitten. Met deze lippenstift tips ben je verzekerd van perfect gekleurde lippen, de hele dag lang!

Manieren om lippenstift langer te laten zitten

1. Scrub je lippen

Het is natuurlijk belangrijk om met zachte, gladde lippen te beginnen. Dit doe je door je lippen iedere week te scrubben. Je kan hiervoor een speciale lipscrub gebruiken, maar je kan ook prima scrubben met een zachte tandenborstel. Door hiermee zachtjes over je lippen te bewegen, verwijder je dode huidcellen en worden velletjes verwijderd. Zo zal je lippenstift straks langer blijven zitten.

2. Smeer een lippenbalsem

Na het scrubben is het belangrijk om een voedende lippenbalsem op je lippen te smeren. En dan liefst eentje met SPF (Sun Protection Factor) om je lippen optimaal te verzorgen en te beschermen tegen schade door de zon. Let er wel op dat je niet te veel lippenbalsem aanbrengt. Als je lippen te vet zijn, zal je lippenstift niet goed blijven zitten.

3. Breng een poeder of lipprimer aan

Zodra de lippenbalsem een beetje is opgedroogd, is het tijd om een laagje poeder aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat je lippen een tikkeltje stroever worden en de lippenstift beter op je lippen blijft zitten. Je kan hier bijvoorbeeld compact poeder voor gebruiken, maar ook een transparante, losse poeder. Wil je helemaal zeker zijn dat de lippenstift de hele dag blijft zitten? Breng dan ook een laagje poeder aan als de lippenstift op je lippen zit. Kies dan wel voor een transparant poeder om je kleur niet te verpesten.

Je kan natuurlijk ook een speciale lipprimer gebruiken. Je kent het misschien niet, maar misschien ken je een primer voor je gezicht wel. Die zorgt ervoor dat je foundation mooi egaal kan worden aangebracht en dat je make-up de hele dag blijft zitten. Een lipprimer doet hetzelfde, maar dan voor je lippen. De primer geeft je lippen een lichte hydratatie zodat je niet bang hoeft te zijn dat je lippenstift wordt opgezogen door je lippen. Door de primer creëer je een mooie en zachte basis en kan je je lippenstift beter aanbrengen.

4. Gebruik een lippotlood

Je wil natuurlijk dat je lippenstift niet zal afgeven. Om te voorkomen dat je lippenstift na een halfuur overal zit behalve op je lippen, kan je een lippotlood gebruiken om je lippen te omlijnen en in te kleuren. Kies wel een lippotlood in de kleur die zoveel mogelijk op je lippenstift lijkt. Een te donker randje lippotlood mag dan wel heel erg 90’s zijn, maar laten we die trend maar even in het verleden laten.

5. Gebruik een lippenkwastje

Dan is het tijd om de eerste laag lippenstift aan te brengen. Breng je lippenstift aan met een lippenkwastje. Dit zorgt er niet alleen voor dat je veel langer kan doen met je lippenstift, maar het zorgt er ook voor dat de lippenstift langer blijft zitten. Nog een pluspunt: het is hygiënischer omdat je de lippenstift niet direct tegen je lippen aan drukt.

6. Dep je lippen met een tissue

Lippenstift blijft langer zitten als je meerdere laagjes op elkaar aanbrengt. Wanneer je na de eerste laag even op een tissue hapt, wordt de overtollige lippenstift verwijderd en kan je weer een nieuw laagje aanbrengen. Hierdoor is de kleur intenser en blijft de lippenstift ook langer zitten. Let er wel op dat je steeds een dun laagje aanbrengt. Hoe dunner je de lippenstift aanbrengt, hoe beter het blijft zitten. Je kan dus beter twee dunne laagjes aanbrengen dan in één keer een dikke laag.

7. Long lasting lippenstift

Welke lippenstift blijft lang zitten? Een long lasting lippenstift is de beste keuze. Dit is de makkelijkste manier om ervoor te zorgen dat de lippenstift de hele dag blijft zitten. Het grote nadeel aan een long lasting lippenstift is dat het je lippen snel uitdroogt. Daarom is het belangrijk om je lippen goed te verzorgen met een lippenbalsem, zowel voor als na het aanbrengen van een long lasting lippenstift. Dit houdt je lippen soepel en voorkomt droge, gebarsten lippen.

Gebruik je liever geen long lasting lippenstift? Ook een matte lippenstift blijft vaak beter zitten dan een glanzende variant. Hoe kan je een glanzende lippenstift mat maken? Dat is simpel. Door er wat transparant poeder op te deppen!

8. Eten en drinken met lippenstift

Je hebt het waarschijnlijk al eens meegemaakt. Je gaat uit eten en je bent de hele namiddag bezig geweest om je make-up te doen, inclusief die rode lippenstift. Eenmaal in het restaurant durf je bijna niet te drinken omdat je bang bent dat je lippenstift zal afgeven op het glas. Zo irritant!

Om dit te voorkomen kan je met je vinger het glas een beetje nat maken of voorzichtig langs het glas likken. Misschien zijn er ook wel vochtige doekjes beschikbaar als je het graag subtieler wil doen. Op die manier word je glas dus niet vies en je lippenstift blijft er ook nog eens beter door zitten.

Daarnaast is het verstandig om je mond af te vegen op een deppende manier in plaats van te vegen. Door te vegen zit je lippenstift overal, behalve op je lippen, en dat wil je wellicht liever niet. je kan natuurlijk niet verwachten dat je na een driegangenmenu nog steeds perfecte lippen hebt, dus zorg ervoor dat je na het eten je lippen even bijwerkt.

9. De vingertruc werkt altijd

Onze laatste tip is de vingertruc. Om te voorkomen dat er een grote vlek lippenstift op je tanden zit, steek je na het aanbrengen van je lippenstift een vinger in je mond, sluit je je lippen en haal je hem er vervolgens weer uit. Zo hangt alle overbodige lippenstift die anders op je tanden zou belanden, nu aan je vinger. Ontzettend handig, toch?!

Zo, het klinkt misschien als een hele klus, maar dit zijn wel de beste manieren om lippenstift langer te laten zitten. Heb jij nog tips bij het opdoen van lippenstift? We zijn benieuwd naar je reactie!

Lees ook: 10 slechte beauty gewoontes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here