DELEN

Je kent het wel. ’s Ochtends breng je make-up aan en ziet alles er perfect uit, maar in de loop van de dag zie je er bijna niets meer van. Erg vervelend! In dit artikel geven we je enkele tips zodat je make-up de hele dag mooi blijft zitten.

Dagcrème

Alles begint bij het smeren van een goede, hydraterende dagcrème. Breng daarna niet direct make-up aan, maar laat de dagcrème eerst zo’n 5 à 10 minuten intrekken. Hierdoor zal je make-up er mooier uitzien. Daarnaast is het belangrijk dat je een dagcrème kiest die bij je huid past, zodat een droge huid minder droog wordt en een vette huid minder vet.

Primer

Na je dagcrème en voor je foundation is het belangrijk om een goede primer te gebruiken. Dit product heeft als doel een perfect oppervlak te creëren om je make-up overheen aan te brengen. Door de primer zal je make-up er mooier uitzien én langer blijven zitten. Het nadeel van primers is dat er soms siliconen in zitten wat puistjes kan veroorzaken, maar gelukkig heeft niet iedereen hier last van.

Foundation

Na de primer is het tijd om foundation aan te brengen. Deze zorgt ervoor dat je gezicht mooi egaal wordt. Breng de foundation zo dun mogelijk aan, want een dikke laag ziet er onnatuurlijk uit. Let er wel op dat je een goed dekkende foundation gebruikt. Een getinte dagcrème of mousse foundation gaat al snel van je huid glijden zodra je een beetje begint te zweten in je gezicht, en dat wil je natuurlijk vermijden. Zoek liever een foundation die bedoeld is om de hele dag te blijven zitten.

Poeder

Na het aanbrengen van je foundation is het belangrijk om je huid goed af te poederen. Hierdoor blijft de basis beter zitten en zal je gezicht minder glimmen. Let ook hierbij op dat je er niet te veel van gebruikt. Een gezicht waar je het poeder op ziet liggen, komt echt niet fris over. Er bestaan zowel gekleurde als transparante poeders. Transparante poeders zijn makkelijk omdat deze onzichtbaar zijn op je huid en je je dus geen zorgen hoeft te maken of de kleur wel bij je gezicht past.

Oogschaduwbasis

Net als dat primer een goede basis vormt voor je foundation, vormt oogschaduwbasis een goede basis voor je oogschaduw. Je oogschaduw zal er beter door blijven zitten, minder snel in de lijntjes zitten én de kleur zal ook mooier tot zijn recht komen.

Fixing spray

Ben je helemaal klaar? Gebruik dan nog een fixing spray. Zo’n spray haalt het poederige effect weg waardoor je make-up er natuurlijker uitziet. Daarnaast fixeert het je make-up zodat alles goed blijft zitten. Een soort haarlak maar dan voor je gezicht. Handig, toch?

Het geheim van langhoudende make-up is dus het aanbrengen in lagen. Wanneer je dit doet, dan zal je make-up de hele dag mooi blijven zitten. Veel succes!

Lees ook: 4 x tips voor een bleke huid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here