DELEN

Bamboe. De toekomstige vervanger van katoen. Luchtig, warm, zweet-vrij en duurzaam. Het is moeilijk te geloven dat het nog niet als standaard in de winkels te vinden is. Omdat bamboe momenteel nog in opkomst is, kun je het op dit moment vooral online verkrijgen. Let wel dat je bij de bekende aanbieders zoals Bamigo winkelt om zeker te zijn van kwaliteit. Bamboekleding kent namelijk vele voordelen en is daarbij ook nog eens ontzettend duurzaam.

Waarom bamboe?

Bamboekleding is zijdezacht, kent een kwaliteit als katoen en past zich aan tot de weeromstandigheden. Zo is het lekker luchtdoorlatend in warme zomermaanden en houdt het lichaamswarmte vast in de koude wintermaanden. In tegenstelling tot katoen neemt bamboestof tot wel 70% meer vocht op en met de sneldrogende stof verdampt dit vocht vrijwel direct. Door deze speciale textuur krijg je in bamboekleding dan ook geen zweetvlekken. Ideaal om stinkvoeten te voorkomen!

Duurzaam

Bamboe groeit ontzettend hard en heeft hier heel weinig voor nodig. Het groeit goed in zowel droge als vochtige gebieden. Hierdoor is het een ideale plant om ontbossing tegen te gaan. Bamboe wordt in verschillende landen al gebruikt om verbrande, droge bosgebieden opnieuw te beplanten. Het heeft weinig water nodig om te groeien en hierdoor is er dus ook geen kunstmatige bewatering nodig. Bamboe kan meerdere keren per jaar geoogst worden en groeit na het oogsten automatisch weer verder. Je zou haast kunnen zeggen dat bamboe oneindig materiaal kan leveren. Het is dan ook niet voor niets het bouwmateriaal van de toekomst!

bamboe

Omgeving

De bamboeplant zorgt niet alleen goed voor zichzelf maar ook voor de omgeving. Zo voorkomt bamboe erosie. Omdat bamboe zo snel groeit, heeft de plant veel wortels nodig, die wortels houden de grond vast en dat voorkomt erosie. Dezelfde wortels maken de grond ook een stuk losser en hierdoor vruchtbaarder. Maar niet alleen aan de grond, ook in de lucht biedt bamboe voordelen voor de omgeving. Bamboeplanten bieden namelijk de perfecte leefomgeving voor insecten, vogels en zelfs sommige zoogdieren.

Bamboe in de mode

Bamboekleding is nog redelijk nieuw in de modewereld en dus nog niet overal verkrijgbaar. Het is waarschijnlijk al wel bekend bij mensen met een gevoeligere huid. Bamboestof is namelijk ongelooflijk glad en zacht en dit maakt het ideaal voor de snel geïrriteerde huid. Maar de stof is niet alleen zacht en duurzaam, het heeft ook nog eens een enorm luxe uitstraling. Het dragen van bamboekleding valt ook helemaal in de duurzame modetrends van 2018.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here