DELEN

Een goede winterjas aanschaffen is als je benen harsen; het is een pain in the ass, maar zodra je een goede jas gevonden hebt, ben je er weer een hele tijd vanaf. En juist daarom is het vinden ervan een hele opgave. Gelukkig maken onderstaande tips je zoektocht dit jaar een stuk gemakkelijker!

1. Weet waar je naar op zoek bent

Je kent het wel: je bent op zoek naar iets nieuws en daarom lijkt het je verstandig om maar gewoon even de stad in te gaan en te zien wat er allemaal is. Hoewel dit voor sommigen echt wel werkt (lees: mannen), worden anderen er juist besluiteloos van. Er is zoveel keus dat niets meer echt opvalt! Daarom kan het slim zijn om alvast wat vooronderzoek te doen. Wat zijn de trends van dit jaar? Wat past bij mijn stijl? En welke winkels bieden dit aan? Met een antwoord op deze vragen vind jij een stuk efficiënter je dear coat!

2. Ken je lichaam

Ja, leuk die trends, maar ze passen niet bij ieder lichaam. Wil jij voorkomen dat je eruit komt te zien als een wandelend wormpje, laat als kleine vrouw die enkellange gewatteerde jas dan vooral hangen. En laat je ook niet misleiden door knappe influencers op Instagram. Lange jassen dragen zij niet voor niets open, wanneer ze dicht zijn zien ze er immers al een stuk minder bevallig uit. Leuk voor op de foto, minder leuk als je bij -5°C op de bus wacht.

3. Ga voor kwaliteit

Voor iedereen die weleens een winterjas heeft aangeschaft met zijn of haar moeder, zal deze gouden regel niet onbekend zijn. Ga Voor Kwaliteit. Uiteraard het belangrijkste van zo’n beetje alles wat je koopt, maar o zo gemakkelijk vergeten wanneer je je geld dit weekend ook nog aan pintjes wilt besteden. Een winterjas is de investering waard. Check overigens ook goed de labels: zelfs duurdere merken gebruiken soms goedkope materialen. Vermijd bijvoorbeeld een mix van wol en polyester – dat gaat je niet warm houden – maar ga voor pure wol of verantwoordelijke dons.

4. Laat ruimte voor laagjes

Layer like a pro en je blijft warm deze winter! Laagjes zijn al jaren de beste manier om je lichaam aan elke situatie aan te passen in de winter. Uiteraard kies je dan wel een jas die ruim genoeg is om er nog wat laagjes onder te doen. Om te voorkomen dat je onbedoeld met een oversized jas de winkel verlaat, kun je denken aan een sweater die nog onder je jas moet passen. Passen en meten dus!

5. Take the challenge

Misschien wel een van de belangrijkste tips in dit rijtje: deal ermee dat het vinden van een nieuwe winterjas een lang en vermoeiend proces kan zijn. Er zijn verschrikkelijk veel jassen die je zal moeten proberen om uiteindelijk te vinden wat je wilt. Helaas zijn, op één na, al die jassen net niet wat je zocht. Maar: geduld is koning. Zodra jij een blik werpt op je nieuwe unieke winterjas, ben jij je wanhopige zelf allang weer vergeten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here