DELEN

Heb je last van een kriebeltrui? Je bent zeker niet de enige met dit probleem. Als het buiten koud is, dan draag je wellicht niets liever dan een warme, wollen trui. Echter is het heel vervelend als een trui kriebelt. Gelukkig zijn er een aantal manieren om dit te verhelpen. Met onderstaande tips kan je alsnog genieten van je wollen trui zonder dat vervelende prikkende en jeukende gevoel!

kriebeltrui

1. Stop je kriebeltrui in de diepvriezer

Wollen trui jeukt? Een eerste manier om van je kriebeltrui af te komen is door hem in de diepvriezer te stoppen. Hoe je dat aanpakt? Maak je kriebeltrui een beetje nat, steek hem in een plastic zak en leg deze zak een nachtje in de diepvriezer. De kou zal ervoor zorgen dat de vezels samentrekken waardoor je trui minder gaat kriebelen. De volgende ochtend hoef je je trui alleen maar te laten ontdooien. Bye bye kriebeltrui, hallo zacht stofje!

2. Kriebeltrui wasverzachter = azijn

Je wollen trui kriebelt? Dit is een tip uit grootmoeders tijd, maar wel eentje die ontzettend goed werkt: doe een beetje natuurazijn in je wasverzachterbakje. De natuurazijn zorgt ervoor dat harde en prikkelende pluisjes zachter worden. Daarnaast is het belangrijk dat je je kriebeltrui altijd binnenstebuiten in de wasmachine gooit. Zo kan je wrijving tijdens het wassen verminderen. Was je wollen trui ook op maximum dertig graden en laat hem niet te hard zwieren. Als je deze tips opvolgt, dan is je kriebeltrui binnen no time weer zacht!

trui kriebelt

3. Wollen trui kriebelt? Gebruik conditioner

Als je wollen trui kriebelt, dan kan je ook conditioner gebruiken om hem weer zacht te maken. Zo ga je te werk: vul een emmer of kom met lauw water, doe er een paar eetlepels conditioner bij en meng het sopje. Dompel je kriebeltrui er voorzichtig in en let erop dat de conditioner goed inwerkt. Vervolgens haal je je trui er weer uit en laat je hem drogen op het droogrek. Knijp je trui zeker niet uit want zo kan je hem beschadigen.

4. Hang je kriebeltrui aan het lijntje

Een laatste tip die we je willen meegeven is om je wollen trui nooit in de droogkast te stoppen. Het materiaal wol is hier namelijk helemaal niet voor gemaakt. Integendeel zelfs: de droogkast is dé plek waar de prikkende en jeukende pluisjes ontstaan. Je hangt een wollen trui beter op het droogrek om te drogen. De beste manier is om je trui neer te leggen zodat hij zo min mogelijk zijn vorm verliest.

Zo, dit zijn een aantal tips om een kriebeltrui zacht te maken. Door je nieuwe, wollen trui eerst een nachtje in de diepvriezer te stoppen, kan je al veel prikkende pluisjes voorkomen. Mocht dat onvoldoende werken, probeer dan de tip met azijn of conditioner. En vergeet niet: een wollen trui hoort niet in de droogkast!

Lees ook: Last van statische kleding? 9 statische kleding tips!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here