DELEN

Sommig mensen houden van grote honden terwijl andere mensen liever een wat kleiner hondje hebben. Het ligt er ook maar net aan in wat voor soort huis je woont. Zo is het natuurlijk onverantwoordelijk om met een labrador in een piepklein appartementje op de 5e verdieping te wonen. Labradors hebben nu eenmaal veel beweging en ruimte nodig. Wat zijn nu de populairste hondenrassen ter wereld? Wij hebben ze voor jullie op een rijtje gezet. Hieronder de top 10 hondenrassen!

10. De Shih Tzu

Met name in Azië is dit kleine hondje razend populair. De Shih Tzu is te herkennen aan zijn stevige bouw en lange vacht. Deze honden zijn erg loyaal, super vriendelijk en goed met kinderen en andere honden.

populaire-hondenrassen

9. De Poedel

Deze opvallende hond is niet meer zo populair als vroeger, maar toch staat de poedel op de 9e plaats. Deze honden zijn verschrikkelijk slim en gehoorzaam. Ook houden ze ervan om flink te ravotten. Lastige is wel dat poedels relatief lastig schoon te houden zijn. Ook kunnen poedels defensief gedrag vertonen. Wel zijn deze honden over het algemeen geweldig met kinderen.

populaire-hondenrassen

8. De teckel

De teckel wordt steeds populairder. Deze honden, ook wel ‘sausage dog’ genoemd zijn erg nieuwsgierig en houden veel van avontuur. Je kunt ze natuurlijk herkennen aan de korte pootjes en het lange lichaam.

populaire-hondenrassen

7. De boxer

Deze typische honden zijn speels, vriendelijk en leergierig. De boxer past perfect in een actief en hecht gezin! Wel kunnen boxers af en toe defensief reageren tegenover andere honden.

populaire-hondenrassen

6. De Engelse Bulldog

Deze forse hond is erg loyaal en vriendelijk. Veel mensen kiezen voor een Engelse Bulldog vanwege zijn komische uiterlijk. Deze gezellige honden snurken over het algemeen wel zeer luid!

populaire-hondenrassen

5. De Golden Retriever

Dit atletische hondenras is verschrikkelijk populair in België. De Golden Retriever heeft veel energie en kan met gemak lange afstanden afleggen in een kort tijdbestek. Verder zijn deze honden erg loyaal en goed met kinderen. De ideale gezinshond dus!

4.  De Beagle

Van origine is de Beagle een jachthond, maar deze honden zie je tegenwoordig veel bij gezinnen. De Beagle is enthousiast, avontuurlijk ingesteld en energiek!

populaire-hondenrassen

3. De Yorkshire Terriër

Dit kleine hondje is verschrikkelijk zelfverzekerd en voor niemand bang. Yorkshire terriërs zijn erg intelligent en leergierig. Wel kunnen deze op het eerste gezicht schattige hondjes af en toe erg agressief uit de hoek komen tegen andere honden.

populaire-hondenrassen

2. De Duitse Herder

Herders zijn de meest intelligente honden ter wereld. Ze zijn daarnaast super loyaal en gehoorzaam. Dit maakt de Duitse Herder de ideale waakhond.

populaire-hondenrassen

1. De Labrador

Op nummer 1 van deze lijst vinden we de Labrador Retriever. Deze honden zijn slim, loyaal en super vriendelijk. Ook zijn Labradors over het algemeen goed met kinderen. Wel hebben deze honden veel energie en zullen ze deze kwijt moeten kunnen.

Wat is jouw favoriete hond uit deze lijst? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here