DELEN

Honden zijn geweldig loyale huisdieren. Toch kan het soms lastig zijn om de aandacht van je hond te trekken. Wanneer je als baasje de hond roept, maar de hond heeft geen aandacht voor de baas, dan kan dit erg irritant zijn. Bovendien kan het in sommige situaties zelfs gevaarlijk zijn. Als je hond bijvoorbeeld de weg over wilt steken en een auto over het hoofd ziet. Of als je hond achter een kat aan rent bijvoorbeeld. Zo zijn er nog meer voorbeelden te noemen. Kortom, het is vervelend als je hond niet luistert. Hoe kun je er nu voor zorgen dat je wel de aandacht krijgt? Hieronder 3 eenvoudige stappen om de aandacht van je hond te trekken!

1 Kies een pakkende naam

Allereerst is het belangrijk om je hond een goede naam te geven. Deze naam kun je hem aanleren en zo weet de hond wanneer je tegen hem praat. Het beste kun je een korte naam (één lettergreep) kiezen met een duidelijk geluid. Ook raden we je aan om niet een naam te kiezen die erg lijkt op een ander lid van de familie. Als je zoon bijvoorbeeld Ton heet, dan is het niet verstandig om je hond Ron te noemen.

2 Zorgt dat de hond naar je kijkt

Wanneer je hond gewend is aan zijn of haar naam, dan is het tijd voor de volgende stap. Nu ga je ervoor proberen te zorgen dat de hond naar je kijkt. Zorg dat je een zak met lekkere brokjes bij de hand hebt en zeg de naam van je hond. Wanneer de hond naar je kijkt geef je hem een brokje. Dit ga je vervolgens herhalen tot je hond het spelletje door krijgt. Het beste kun je de naam met een enthousiaste stem zeggen.

hond aandacht 2

Lees ook: Stress bij honden: hoe verminder je dit?

3 Belonen

Net zoals bij stap twee is het nu de kunst om het belonen vaker in te zetten. Elke keer dat je hond naar je toekomt (op willekeurige momenten op de dag), beloon je hem met een brokje. Zo maakt de hond na een tijdje de link tussen het aandacht geven aan jou en het ontvangen van wat lekkers. Onthoud wel: geduld is een schone zaak! Het trainen van een hond is geen sprint, neem rustig de tijd en doe alles stapje voor stapje. Zo zal de hond langzaam maar zeker leren om altijd aandacht voor je te hebben!

Heeft jouw hond voldoende aandacht voor jou? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here