DELEN

Voor veel mensen is het hebben van een huisdier onlosmakelijk verbonden met gezelligheid, bovendien zijn er talloze redenen die pleiten voor het nemen van een huisdier. Ruim 60% van alle huishoudens hebben een huisdier, in sommige gevallen zelfs meer dan 1. In de meeste gevallen gaat het dan om een hond of een kat, maar ook andere dieren komen voor, denk maar eens aan een cavia, een vogel of zelfs wat exotisch ogende dieren als een salamander. Een huisdier heeft echter wel aandacht nodig, met name de honden en katten. Door je favoriete huisdier op een aangename manier bezig te houden voorkom je dat de verveling toeslaat. Idealiter geef je jouw favoriete kat of poes een eigen speeltje, zo hoef je je geen zorgen te maken dat de verveling toeslaat op het moment dat je even wat langer van huis bent. Vaak zijn de simpelste spelletjes het leukste voor je kat, hoogste tijd om de meeste leuke spelletjes voor je kat op een rij te zetten:

Train het jachtinstinct met de voerbal

Katten zijn van nature jagers en dat jachtinstinct hebben ze nog steeds. Van dat gegeven kan je mooi gebruik maken door lekker snoepjes in een speelbal te verstoppen. Op die manier prikkel je de nieuwsgierigheid en combineer je dat gegeven met het jachtinstinct. Probeer van tijd tot tijd steeds andere snoepjes uit.

Urenlang speelplezier met een hengel

Katten vinden bewegende voorwerpen reuze interessant. Een hengel met een kort touwtje is dan ook ideaal om te gebruiken als speelgoed voor de kat. Bevestig veren of een rubber balletje aan het touwtje en je kan je kat urenlang bezig houden. Houdt er wel rekening mee dat katten het niet leuk vinden als je het speeltje voor het gezicht van de kat houdt. Op die manier wordt het lastig voor de kat om het speeltje goed te zien en zal de interesse snel kunnen omslaan in irritatie. Het trainen van je kat is dan ook een ideale manier om de geestelijke gezondheid van je kat te bevorderen.

spelletjes-met-kat-hengel

Ook katten kan je leren om te apporteren

Niet alleen honden kan je leren om iets te apporteren, ook katten kan dit worden aangeleerd. Met name Oosterse katten en Birmezen zijn zeer geschikt om het apporteren onder de knie te krijgen. Wees wel geduldig voor je het weet beschouwd de kat de prooi als zijn eigendom. Heeft de kat eenmaal door hoe het spelletje werkt dan zal hij je tot vervelens toe gaan uitdagen. Het trainen van je kat is dan ook een ideale manier om de geestelijke gezondheid van je kat te bevorderen.

Droogvoer als uitdagend speelgoed

Als je een kat bezit die dol is op droogvoer, dan is het bijzonder eenvoudig om het jachtinstinct en het reukvermogen van je kat te gebruiken bij spelletjes. In plaats van de bekende speelbal of voerbal, kan je de brokjes gewoon verstoppen op diverse plekken in huis. Op die manier leer je jouw kat om zijn reukvermogen te trainen en stimuleer je tevens zijn jachtinstinct.

spelletjes-met-kat-krabben

Lees ook: 7 redenen waarom katten leuker dan honden zijn

Weet jij nog leuke spelletjes om met je kat te doen? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here