DELEN

België staat bekend om zijn heerlijke frieten, de beste chocolade ter wereld en de bourgondische bieren. Maar er is meer… Wist je dat er ook dier(soorten) zijn die hun oorsprong in België vonden? Wij hebben 5 dieren van Belgische bodem voor je op een rijtje gezet!

De Bichon Frisé

De Bichon Frisé oftewel het Krulharig Leeuwtje werd voor het eerst in België gefokt. Dit spierwitte hondje met zijn prachtige krullen weegt slechts 4 kilogram. Dit hondje hoeft verder niet lang te wandelen en is dus ideaal voor mensen die in een appartement wonen. Hondenliefhebbers, sla je slag!

bichon-frise

Lees ook: 6 reden waarom leven met een hond zo geweldig is

De Vlaamse Reus

Dit gigantische konijn werd ook voor het eerst gekweekt in België. Dat gebeurde in de 16e eeuw. Er was toentertijd behoefte aan grotere konijnen, omdat met deze schattige knaagdieren nog veel at. Nu is De Vlaamse Reus nog steeds populair, maar dan als huisdier. Met dit grote konijn kun je heerlijk knuffelen. Met een Vlaamse Reus haal je maar liefst 8 kilo aan knuffelplezier in huis, wow!

vlaamse-reus

Het Vlinderhondje

Dit hondenras is ook in België ontstaan. Het Vlinderhondje, ook wel bekend als het Nachtvlinderhondje heb je vast wel eens eerder gezien. Dit beestje is namelijk op veel schilderijen uit de gouden eeuw te zien. Dit hondje was vroeger immens populair onder schilders en andere kunstenaars. Tegenwoordig is dit hondenras erg populair bij gezinnen met kinderen. Het Vlinderhondje heeft namelijk een zeer rustig en zachtaardig karakter.

vlinder-hondje

Lees ook: 6 tips voor zwemmen met honden

Het Lakens Schaap

Dit zeldzame schaap zette ook zijn eerste stapjes op Belgische bodem. Dit kort potige schaap ontstond in de 19e eeuw en werd in eerste instantie gefokt voor zijn dikke vacht en lekkere vlees. Tegenwoordig graast het Lakens Schaap in de Belgische en Nederlandse weiden rond.

Lees ook: Dit zijn de 10 duurste kattenrassen

Het Vlaams Paard

België staat bekend om zijn sterke en elegante paarden. Het Vlaams Paard heeft meer weg van een pony, maar dat maakt hem niet minder mooi. Dit ras wel in de Middeleeuwen gefokt en werd onder andere gebruikt op akkers en het slagveld. Dit paard had een geweldig uithoudingsvermogen en kon met gemak uren galopperen. Tegenwoordig vind je deze paarden vooral terug in Noord-Amerika, maar wij zijn niet vergeten waar het Vlaams Paard zijn eerste stapjes zette!

vlaams-paard

Wist jij dat bovenstaande dieren van Belgische komaf zijn? Zijn we nog diersoorten vergeten? laat het ons weten in de comments!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here