DELEN

Wist je dat een hond als huisdier goed is voor je algemene gezondheid is? Het zorgt ervoor dat je ieder dag op stap gaat in de buitenlucht en het is bewezen dat knuffelen met een hond je stressgehalte verlaagd naar gezonde waardes. In België zijn er maar liefst 2,2 miljoenen honden die een fijn baasje hebben gevonden. Toch blijft het vaak lastig om een goede keuze te maken welke hond er nou bij jou past. Daarom volgt er hier een overzicht van de 5 meest lieve hondenrassen.

Labrador

De labrador staat al jaren op nummer 1 in de lijst van de meest lieve hondenrassen en dat is natuurlijk niet zomaar. De labrador heeft een vrolijk en zacht karakter en is altijd enthousiast zodra er mensen in de buurt van hem zijn. De labrador is dan ook de meest geschikte hond voor in een gezin met kinderen. Ze houden ervan om met de bal te spelen en kunnen dat dan ook urenlang volhouden. Zeker van een middag buiten spelen met een grote groep kinderen of andere honden wordt de labrador een vrolijke hond.

Cocker Spaniël

Deze schattige langoor beestjes zijn echte knuffelhonden. Deze hondjes zijn zeer aanhankelijk en genieten dan ook zichtbaar wanneer ze veel liefdevolle aandacht krijgen van hun baasjes. Vroeger werden de cockerspaniël vaak als jachthonden gebruikt en dat zit nog altijd in de aard van het beestje. Ze werken dan ook graag voor hun baasje waardoor je ze op een makkelijke manier commando’s kan aanleren.

Sint-Bernard

Iedereen kent die grote hond wel uit de film Beethoven. Wie wil er nou niet zo een grote knuffelbare hond als beste vriend? Het zijn dan ook echte knuffelhonden. Deze honden zijn zachtaardig van karakter en zeer vriendelijk naar iedereen in je omgeving toe. Toch zullen ze hun baasjes altijd beschermen en daar zeer waakzaam over zijn.

st-bernard

Lees ook: Dit zijn de 6 meest gehoorzame hondenrassen

Duitse dog

Je schrikt misschien bij het zien van de afmeting van dit hondenras maar deze honden hebben een klein hartje. Dit zachtaardige ras beseft zelf af en toe niet dat ze zo groot zijn en kunnen daarom tijdens het spelen wat onhandig overkomen. Ze zijn zeer vriendelijk naar mensen en zijn dan ook graag bij hun baasje in de buurt. Ze gaan graag naar buiten en houden er niet van om veel alleen te zitten. Zeker in de pubertijd hebben deze honden wel een consequent baasje nodig om ze alles goed aan te leren.

Yorkshire terriër

Deze kleine hondjes kunnen soms ietwat arrogant overkomen maar met hun speelse en heldere karakter mogen ze niet ontbreken in de lijst van 5 meest lieve hondenrassen. Yorkshires zijn echte schoothondjes en houden ervan om midden in de belangstelling te staan. Ze zijn altijd in voor een spelletje en houden ervan om samen naar buiten te gaan.

Wat is jouw favoriete hondenras? Laat het ons weten in de comments!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here