DELEN

Oudjaarsavond is natuurlijk een feestelijke avond waarin we het oude jaar vaarwel zeggen en het nieuwe jaar inluiden. Voor honden kan deze feestelijke avond aardig stressvol zijn. Een hond kan bang zijn voor de luide knallen en flitsen en zal proberen weg te lopen. Hoe kun je nu een ontspannen oud en nieuw met hond hebben? Hieronder 5 tips voor een gezellig oudjaarsavond voor jou en je trouwe viervoeter! Overigens zijn sommige van deze tips ook handig voor als het buiten hard onweert.

hond-vuurwerk-oud-en-nieuw

1. Creëer een veilige plek voor je hond

Maak een veilige plek waar de hond zich kan terugtrekken als er harde knallen te horen zijn. Zet de mand bijvoorbeeld in een donker hoekje. Leg hier zijn favoriete speeltje, een lekker botje en een kledingstuk dat naar jou ruikt in. Zo heeft de hond een veilig plekje waar hij rustig kan liggen als het buiten los barst.

2. Maak een goede wandeling

Zorg dat je van tevoren een lange wandeling met je hond maakt. Zo kan je hond zijn energie kwijt en een poepje en plasje doen. Wanneer het knallen eenmaal begint, zal de hond zijn behoefte niet meer willen doen.

hond-vuurwerk-oud-en-nieuw

Vriest het buiten? Zorg dan dat je je hond goed beschermt tegen de kou!

3. Zorg voor voldoende afleiding

Is er veel vuurwerk te horen buiten? Zet dan het geluid van de televisie of de radio hoog en geef je hond een lekkere snack om hem af te leiden. Zo zullen de knallen minder goed te horen zijn en is de hond afgeleid door zijn favoriete snoepje.

4. Zorg dat de hond niet ontsnapt

Een kond in het nauw maakt rare sprongen. Dit gezegde kennen we allemaal en zit geldt ook zeker voor honden! Een bange hond die niet goed weet waar het vuurwerk vandaag komt, weet niet waar hij heen moet vluchten. Zorg dus dat je tijdens het vuurwerk de hond in huis houdt en hem onder geen beding naar buiten laat. Zelfs al is je tuin omheind, we raden je aan het risico niet te nemen.

hond-vuurwerk-oud-en-nieuw

5. Download speciale apps

Er is een speciale app te downloaden waarmee je je hond kunt laten wennen aan enge geluiden. Met de app Doxear kun je de hond rustig laten wennen aan enge geluiden als vuurwerk, sirenes, onweer, stofzuigers en nog veel meer geluiden. De app is ontwikkeld in samenwerking met verschillende dierenartsen en hondenpsychologen. De app is gratis te downloaden via Google Play of de App Store.

Is jouw hond gestrest met oudjaarsavond? Zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de comments!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here