DELEN

Katten zijn van nature vaak eigenwijs en eigenzinnig. Katten zijn dan ook in tegenstelling tot honden geen groepsdieren. Het is fijn wanneer je kiest voor een kat als huisdier je een hechte band op kan bouwen en kan genieten van het gezelschap. Het is dan ook belangrijk dat je veel geduld hebt om een sterke band op te bouwen met je harige huisdier. Een kat laat vanzelf zijn liefde voor jou merken. Wil je een betere, sterkere band met je kat? Lees dan snel verder naar de volgende 5 tips!

Eten

Katten houden enorm veel van eten. Je kan ze dus echt blij maken met een bordje nat voer of lekkere kattensnoepjes. Probeer je kat op zoveel mogelijk vaste tijden eten te geven. Het geeft hem een vertrouwd gevoel en hij ziet jou vanzelf als een lief baasje die goed voor hem zorgt. Speel ook even met hem voordat je het eten wegzet. Zo maak je er echt even een fijn momentje van.

Spelen

De meeste katten houden van spelletjes spelen. Ze vinden het leuk om achter iets aan te springen of om ergens in te kruipen. Om een sterke band op te bouwen met je kat doet je er goed aan om iedere dag minimaal 10 minuten met je kat te spelen. Zo laat je merken dat er echt aandacht voor hem is en daar genieten ze zichtbaar van.

sterke-band-met-kat-2

Lees ook: 6 tips voor een fitte én gelukkige kat!

Juiste manier straffen

Wanneer je kat vervelend is of iets gedaan heeft wat niet mag, let dan goed op de manier waarop je je kat straft. Katten zijn niet zoals honden dat ze snel een link leggen tussen het straffen en het geen wat ze fout doen. Straffen is dus best wel zinloos en helpt niet echt mee om een band op te bouwen met je kat. Wanneer je kat iets doet wat niet mag kun je je huisdier beter afleiden.

Knuffelen

Katten houden van knuffelen en kroelen, in ieder geval de meeste dan. Baasjes die iedere dag lekker met hun kat knuffelen hebben een betere en hechtere band met hun huisdier dan baasjes die daar geen tijd voor nemen. Een kat ligt graag tegen je aan of op je schoot. Houd je kat nog niet zo van knuffelen? Wacht dan rustig af tot de kat vanzelf naar jou toe komt. Wees geduldig en geef het de tijd. Zeker wanneer je de kat pas in huis hebt kan het zijn dat hij nog niet helemaal vertrouwd is aan de omgeving.

Eigen plekje

Wanneer je wilt dat je kat zich vertrouwd bij je voelt en zich op zijn gemak voelt, zorg dan voor een eigen plekje voor je huisdier. Katten houden ervan om ergens in te gaan liggen zoals een mandje of een doos.

Heb jij een sterke band met je kat? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here