DELEN

Elk jaar sterven er tientallen dieren uit en dit is een serieuze zaak. Dit gebeurd vaak door toedoen van de mens. Zo staan veel soorten olifanten op de lijst van beschermde diersoorten, omdat er veel op deze dieren gejaagd wordt. De slagtanden zijn namelijk in sommige landen erg veel geld waard. Dit zelfde geldt voor walvissen, tijgers en nog veel meer diersoorten. Dit zijn enkel voorbeelden, maar het probleem is veel groter. Hieronder een lijst met de 5 zeldzaamste diersoorten ter wereld!

1. De Karetschildpad

Deze zeeschildpad komt voor in de Atlantische, Grote en Indische Oceaan. Daarnaast leeft deze ook in de Middellandse Zee, De Zwarte Zee en de Rode Zee. Dit klinkt in eerste instantie niet verontrustend, maar toch wordt deze schildpad met uitsterven bedreigd. Het schild van de Karetschilpad is zeer populair bij stropers. Je kunt dit schild namelijk voor veel geld verkopen. Daarnaast wordt het vlees van deze schildpad ook gegeten.

karetschildpad-zeldzame-dieren

2. De Witte neushoorn

Deze prachtige neushoorn komt voor in een klein gebied in Centraal-Afrika. In totaal zijn er nog maar 8 exemplaren van de Witte neushoorn in leven. Door middel van fokprogramma’s proberen wetenschappers uitsterven te voorkomen, maar men vreest het ergste voor dit indrukwekkende dier…

neushoorn--zeldzame-dieren

Lees ook: 5 redenen om Panama te bezoeken

3. De Chinese tijger

Van deze tijgersoort zijn nog maar 20 exemplaren in leven. Deze tijger werd vroeger door de Chinezen gezien als “vijanden van het volk”. Er werd dus veel op deze dieren gejaagd. Inmiddels zijn deze tijgers zo zeldzaam, dat ze met uitsterven bedreigd worden.

tijger-zeldzame-dieren

4. De Noordkaper

Van deze zeldzame walvis zijn er nog maar 50. Daarmee komt deze walvis op de 4e plaats. De noordkaper is het zeldzaamste dier in onze oceaan. Deze vis is beschermt, maar er wordt nog steeds op de noordkaper gejaagd. Vanwege het gering aantal en de bedreiging door stropers, verwacht men ook dat deze zeldzame walvis binnenkort uit zal sterven.

noord-kaper-zeldzame-dieren

Lees ook: De 5 mooiste plekken in Chili

5. Het Amur Luipaard

Dit unieke luipaard is te vinden in een gebied tussen Korea en China. Er zijn slechts 35 exemplaren van dit prachtige dier over. Wel leven er nog 300 van deze luipaarden in gevangenschap. Men hoopt deze dieren te kunnen fokken om uitsterven te voorkomen.

luipaard-zeldzame-dieren

Lees ook: Dit zijn de 10 duurste kattenrassen

Maak jij je weleens zorgen over het uitsterven van bedreigde diersoorten? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here