DELEN

Het hebben van een hond is natuurlijk hartstikke leuk. Wel is het belangrijk om na te gaan wat voor soort hond bij jou en je gezin past. Om die keuze makkelijker te maken hebben wij de 6 meest gehoorzame hondenrassen op een rijtje gezet. Natuurlijk kan elke hond gehoorzaam zijn, maar onderstaande rassen hebben op dat gebied een streepje voor!

1. De Rottweiler

Veel mensen worden een beetje angstig bij het zien van een Rottweiler. Hij ziet er ook wel een beetje angstaanjagend uit, maar wel is dit hondenras erg slim en gehoorzaam. Het is niet voor niets dat Rottweilers gebruikt worden als politiehonden. Ze zijn verschrikkelijk loyaal, alert en moedig. Met de juiste training zijn deze honden ook heel zachtaardig en passen ze perfect in een gezin.

gehoorzame-hondenrassen-rottweiler

2. Het Vlinderhondje

Die hondenras uit eigen land ziet er in eerste instantie wellicht een beetje klein en onhandig uit, maar het vlinderhondje is erg slim. Deze honden hebben een goed uithoudingsvermogen en zijn verschrikkelijk loyaal. Wel zijn vlinderhondjes over het algemeen erg beschermend, maar met behulp van de juiste training luisteren deze hondjes verschrikkelijk goed.

3. De labrador

Dit is niet voor niet het meest populaire hondenras voor gezinnen. De labrador is van oorsprong een werkhond, maar vandaag de dag is dit de ideale gezinshond. Labradors zijn lief, geduldig, loyaal en verschrikkelijk intelligent. Daarnaast zijn deze honden zeer eenvoudig te trainen, wat natuurlijk ook mooi meegenomen is.

gehoorzame-hondenrassen-labrador

Lees ook: Dit zijn de 10 populairste hondenrassen

4. De golden retriever

De golden retriever heeft veel eigenschappen die overeenkomen met de labrador. Zo zijn deze honden ook verschrikkelijk loyaal en leergierig. Een golden retriever leert met gemak honderden commando’s en daarnaast zijn ze zeer vriendelijk aangelegd. De ideale gezinshond dus!

5. De Poedel

De poedel valt op vanwege zijn prachtige vacht. Daarnaast staan deze honden bekend als standvastig, scherp, liefdevol én eenvoudig te trainen. Het zijn echte gezelschapshonden die het liefst de hele dag onder de mensen zijn. Poedels zijn speels, waakzaam en verschrikkelijk gehoorzaam.

gehoorzame-hondenrassen-poedel

6. De bordercollie

De boldercollie is een van de meest intelligente hondenrassen. Je kunt deze honden vrijwel alles leren. Van het openen van deuren tot het vangen van een frisbee, niets is teveel gevraagd. Bovendien zijn deze honden zeer vriendelijk, wat ze de ideale gezinshond maakt. Wel hebben deze honden veel beweging nodig, houd hier dus rekening mee. Een grote tuin is geen overbodige luxe als je een bordercollie hebt.

Wat voor hond heb jij? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here