DELEN

Een kat houdt van eten, spelen en heel veel slapen. Het is net als bij een mens belangrijk dat je kat genoeg beweging krijgt en niet te zwaar gaat wegen. Zeker wanneer je je kat bekroond hebt tot huiskat is het belangrijk dat je voldoende aandacht besteedt aan de gezondheid en beweging van je kat. Vraag jij jezelf ook af hoe je je kat negen levens lang fit en gelukkig kan houden? Lees dan snel verder naar de volgende 6 tips.

Eet momenten

Net als in de wilde natuur houdt een kat ervan om op vaste tijdstippen zijn eten te krijgen. Let daar dus op bij het geven van de brokken en het nat voer. Geef liever niet te veel eten in een keer. Veel katten blijven door eten terwijl ze geen honger meer hebben. Als je voor een lange tijd te veel eten geeft is er een grote kans dat je kat een ongezond gewicht krijgt. Wanneer je kat overgewicht heeft kan je via de dierenarts een speciaal dieet volgen waardoor je kat op een gezonde manier weer in vorm komt. Informeer dus altijd eerst goed hierover bij iemand die hier voldoende kennis over heeft.

Vacht verzorgen

Ook al houdt de kat zijn eigen vacht altijd heel netjes en schoon, een kambeurt op zijn tijd is onmisbaar. Zeker bij langharige katten is het belangrijk tijdens het wisselen van de seizoenen dat ze een paar keer per week geborsteld worden. Zo houd je de vacht mooi en voorkom je tegelijkertijd dat je woning helemaal vol komt te liggen met kattenhaar.

Spelletjes spelen

Wanneer je kat weinig tot helemaal niet meer buitenkomt is het belangrijk dat je in huis  je kat in beweging houdt. Zo voorkom je dat je kat overgewicht krijgt. Speel dus iedere dag een paar uurtjes met je huisdier. Vaak vinden ze touwtjes of kleine balletjes leuk om mee te spelen. Ook een krappaal is favoriet bij katten. Zo kunnen ze ook lekker hoog liggen waardoor ze overzicht houden.

fitte-kat-2

Lees ook: 4 leuke spelletjes voor met de kat!

Rondje lopen

Wanneer je liever niet wilt dat je kat alleen naar buiten gaat kan je er altijd nog voor kiezen om een wandeling te maken met je kat aan een speciaal riempje. Je zal merken dat je kat hier zichtbaar van geniet. De frisse lucht en beweging zorgen voor een gelukkige en fit kat.

Aandacht

Iedere kat wordt gelukkig van liefdevolle aandacht van zijn baasje. Ben je overdag veel aan het werk? Vergeet dan niet om in de avond voldoende aandacht te geven aan je harige huisdier. Kruip lekker op de bank en kijk samen tv. Katten zijn dol op filmpjes kijken.

Snoepjes

Te veel eten is niet goed maar je mag je kat zeker af en toe verwennen. Er zijn veel verschillende snoepjes speciaal voor katten te koop in de dierenwinkel. Ook zijn ze dol op kattengras, een groen plantje waar goede vitamines inzitten voor katten. Door erop te knagen halen ze deze voedingsstoffen eruit.

Heb jij een fitte en gelukkige kat? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here