DELEN

Wanneer je een kat als huisdier neemt kom je er bijna niet onderuit om ook een kattenbak aan te schaffen. De kattenbak wordt de plaats waar de kat zal leren zijn behoefte te doen. Een kattenbak kan al snel voor een vervelende geur in huis zorgen. Om dit te voorkomen is het dan ook belangrijk om de kattenbak goed te onderhouden. Wist je dat een kattenbak ook tot onzindelijkheid kan leiden bij je huisdier? Wil je nog meer handige tips weten over de kat en zijn kattenbak? Lees dan snel verder.

Gebruik maken van de kattenbak

Katten zijn van nature zeer schone dieren. Je kan ze dan ook goed aanleren om hun behoefte op de kattenbak te doen mits je hier vroeg genoeg mee begint. In de natuur willen katten hun behoefte op zoveel mogelijk verschillende plekken begraven om zo hun territorium aan te geven. Binnen hun eigen leefgebied zullen ze hun behoefte dan ook altijd netjes begraven. De bak kan er op het eerste gezicht dus schoon uit zien maar is het dan in werkelijkheid niet. Let daar goed op want wanneer de kattenbak te vol zit of vies ruikt zal de kat een andere plek in huis gaan zoeken om hun behoefte daar te doen.

Vulling

De zoektocht naar de juiste kattenvulling kan nog een hele zoektocht zijn. Katten zijn kieskeurig en iedere vulling heeft een verschillende structuur en geur. Als je merkt dat je kat niet graag zijn behoefte doet op de bak kan het zijn dat hij het kattengrind niet fijn vindt. Probeer dus een aantal verschillende vulling om te kijken welke er goed bij jouw huisdier past.

kattenbak-2

Lees ook: Waarom geven katten eigenlijk kopjes?

Elektrische kattenbak

Je kan nog zoveel van je huisdier houden, het verschonen van de kattenbak vindt niemand een leuk klusje. Om de bak zo schoon mogelijk te houden kun je het beste de uitwerpselen om de dag eruit scheppen. De geur van een kattenbak kan heel sterk en penetrerend overkomen in je woning. Gelukkig zijn er tegenwoordig elektrische kattenbakken waarin een filter is ingebouwd. Dit systeem zorgt ervoor dat de lucht gefilterd wordt en je de geur van de kattenbak minimaal zal ruiken.

Schoonmaken

Om vervelende geurtjes te voorkomen kan je het beste de kattenbak een keer per week helemaal schoonmaken. Vervang het grind voor nieuwe en leg daaronder een stukje plastic met een absorberend doekje. Daar zal het meeste vocht intrekken waardoor je het zo weg kan gooien. Omdat kattenpis een zeer sterke geur is kan je het schoonmaken het beste doen met azijn en warm water. Dit zal de geur naturaliseren. Gebruik geen andere chemische schoonmaakmiddelen die kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van je kat of ervoor zorgen dat je kat niet graag meer op de bak zit.

Heb jij een kattenbak? Laat het ons weten in de comments!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here