DELEN

Ben je op zoek naar een huisdier en wil je graag een hond als huisdier maar woon je wel vierhoog achter? Dan is een hondje welke klein van ras is een ideale keuze voor je. Kleine hondjes zijn vaak echte knuffelbeestjes en vinden het heerlijk om lekker bij je op schoot te liggen en verwend te worden. Twijfel je nog over welk ras bij jou past? Lees snel verder voor de 7 meest kleine hondenrassen.

Chihuahua

Het zal je niet verbazen dat de chihuahua op nummer een staat in de lijst van zes meest kleine hondenrassen. Dit hondenras weegt meestal maar tussen de 1 en 3 kilogram en zijn niet groter dan 20 cm. Toch zijn chihuahua goede waakhonden en zullen dan ook fel reageren wanneer er een onbekend iemand bij je binnen stapt. Ze zijn heel trouw naar hun baasje toe en vinden het heerlijk om met je op pad te gaan.

Poedel

De poedel, en dan met name de dwergpoedel en de toypoedel horen ook zeker thuis in de lijst van kleine hondenrassen. Ze hebben gemiddeld maar een schofthoogte van 27 cm. Poedels zijn zeer intelligente beestjes en ze staan dan ook bekend om het hondenras wat het makkelijkste te trainen is.

Yorkshire terrier

Deze felle maar schattig uitziende kleine hondjes zijn vaak dominant van karakter. Hoewel ze niet groter worden dan gemiddeld 25 cm zullen er alles aan doen om hun baasje goed te beschermen. Ze liggen het liefst de hele dag bij je op schoot om lekker geknuffeld te worden. De Yorkshires zijn tevens goede jagers. Hier weren ze vroeger in Engeland voor gehouden. Ze moesten toen vooral de ratten achterna zitten om deze te verjagen.

Maltezer

Dit hondenras is al eeuwen oud en is dan ook zeer populair onder de vrouwen als huisdier. Deze spierwitte hondjes houden van aandacht en worden graag verwend door hun baasje. De Maltezer wordt niet groter dan gemiddeld 28 centimeter. Je kan dit hondenras prima nemen als je al een gezin hebt. Ze zijn ideale gezinshonden en genieten dan ook zichtbaar van alle drukte en aandacht om hun heen.

kleine-hondenrassen-maltezer

Lees ook: Dit zijn de grootste hondenrassen!

Pomeriaan

Dit hondenras wordt de laatste jaren steeds populairder. De pomeriaan is het kleine soort keeshondje. Het hondje wordt vaak niet groter dan 23 cm en past als puppy in je hele hand zo klein. Let er wel op dat de keeshondjes echte gezelschapsdieren zijn maar kunnen ook fel uit de hoek komen, ze hebben dan ook een goede en strenge opvoeding nodig.

Shih tzu

Deze hondjes zijn perfecte gezinshonden en ze vinden aandacht die ze krijgen van kinderen fantastisch. De schofthoogte is gemiddeld rond de 27 cm en ze hebben een dikke vacht. Deze vacht vergt wel aandacht en ze moeten dan ook op tijd gewassen en gekamd worden. Dit lieve kleine hondenras heeft ook snel gebitsproblemen dus dat is ook zeker een aandachtspuntje bij de Shih Tzu.

kleine-hondenrassen-shi-tsu

Lees ook: Dit zijn de liefste hondenrassen!

Mopshond

Met zijn gekke snuit is dit schattige hondje ook zeer populair als klein huisdier. Mopshondjes zien er al snel wat dik uit.  Ze hebben een makkelijke vacht en zijn vaak speels van karakter. Ze gaan graag met je op pad en vinden alles prima. Helaas worden de mopshondjes vaak niet heel oud. Let dus goed op dat ze gezonde voeding binnen krijgen.

Houd jij meer van kleine honden of grote honden? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here