DELEN

Het kan zijn dat doga je nog wat vreemd in de oren klinkt. Toch is doga is de trend van het moment. Het is eigenlijk niets anders dan yoga maar dan samen met je hond. doga heeft een positief effect op de relatie tussen de hond en het baasje. Het zorgt ervoor dat je energie weer in balans komt en het helpt je lichaam op een natuurlijke manier te ontspannen. Zowel yoga als doga  hebben dan ook een heilzame werking. Nieuwsschierig geworden naar deze nieuw trend? Lees dan snel verder.

Je hond op de mat

Doga kun je op verschillende manieren uitoefenen. Het ligt er erg aan hoe groot of klein je hond is. Doga is makkelijker te volgen wanneer je het baasje bent van een kleine viervoeter. Zo kan je makkelijk alle yoga houdingen en tegelijkertijd je hond optillen. Grotere honden blijven vaak op de mat liggen om te ontspannen tijdens de les. Je hond zal jouw ademhaling en energie overnemen waardoor je een sterkere band krijgt met je huisdier. Wanneer je een kleine viervoeter hebt kan je extra je spieren trainen door hem tijdens de verschillende yoga houdingen op te tillen.

Lange dag alleen

Wanneer je als baasje een druk leven hebt en meer van huis bent dan dat je eigenlijk zou willen is doga ook een fijn momentje om echt even samen te zijn met je hond. Wanneer een hond de hele dag alleen thuis heeft gezeten is het fijn om er s ’avonds even samen op uit te gaan. Je hond zal merken dat je na een les doga weer helemaal ontspannen bent en jullie alle aandacht voor elkaar hebben.

doga-2

Lees ook: Waarom graven honden eigenlijk kuilen?

Aandacht

Aan het begin van een doga les begin je met een massage voor je hond. Zo krijg je beide de kans om  ontspannen te raken wat het makkelijker maakt om helemaal in het moment op te gaan. Je laat je hond op de yoga mat liggen en masseert hem van zijn kop tot zijn staart. De meeste honden zijn er dol op en genieten dan ook zichtbaar van de massage en alle aandacht.

Thuis

Het fijne is dat je doga ook makkelijk thuis kan doen. Er zijn genoeg instructie video’s op YouTube te vinden waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe je het beste kan beginnen met doga. Het enige wat je nodig hebt is een yoga mat. Neem voor doga minimaal een uur de tijd en probeer je hond er rustig aan te laten wennen.

Puppy

Wanneer je pas een puppy hebt is Doga ook een goede manier om een sterke band op te bouwen. In het dagelijkse leven is het nodig om een puppy een consequente en strenge opvoeding te geven zodat de hond later goed naar je zal luisteren. Doga is daarentegen echt voor de ontspanning en kan je laten genieten van de speelsheid van je puppy. Ook voor de puppy’s zelf is het fijn om zo een ontspanningsmoment te hebben.

Is dit iets wat jij met je hond gaat proberen? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here