DELEN

Wanneer je er voor kiest om een parkiet als huisdier te nemen is het belangrijk om rekening te houden met een aantal belangrijke zaken. Een parkiet als huisdier nemen klinkt misschien eenvoudig maar deze vrolijke vogeltjes hebben net zoveel aandacht nodig als een hond of kat. Bereid je dan ook altijd goed voor wanneer je voor een parkiet als huisdier kiest. Krijg je binnenkort een parkiet als huisdier en wil je je goed voorbereiden? Lees dan snel verder naar de volgende 4 aandacht punten

De kooi

Bij de aanschaf van een parkiet als huisdier moet je de keuze goed overwegen of je een of twee parkieten neemt. Parkieten zijn namelijk echte gezelschapsdieren en genieten echt van elkaars aanwezigheid. Daarnaast nemen ze niet veel extra ruimte in beslag dus de kweker van de parkieten zal ook altijd het advies geven om ze in koppels te kopen. Parkieten kunnen gewoon bij elkaar in de kooi. Wanneer je er toch voor kiest om maar een parkiet aan te schaffen is het belangrijk dat je zelf het dier voldoende aandacht geeft. Zorg in de kooi dat er een fijne stok is om op te zitten en dat ze ruimte hebben om hun vleugels te spreiden.

Voer

Het voer wat je aan parkieten geeft bestaat voornamelijk uit zaden. Je kunt bij een dierenspeciaalzaak kiezen uit een heel assortiment aan zaden. Vaak staat er ook op aangegeven of de voeding geschikt is voor parkieten. Net zoals bij de mens is het belangrijk dat de parkiet voldoende gezonde voeding binnenkrijgt. Ze hebben koolhydraten, eiwitten en vitamines nodig om gezond te blijven. Daarnaast is ook een kalksteen belangrijk waar ze aan kunnen pikken. Let erop dat de parkieten goed bij de kalksteen kunnen, hang deze dan ook niet te hoog op in de vogelkooi.

Aandacht

Zoals eerder beschreven zijn parkieten echte gezelschapsdieren. Ze houden ervan om bij elkaar in een kooi te zitten en met elkaar te spelen. Het is dan ook geen enkel probleem om meerder parkieten bij elkaar te plaatsen. Let erop dat je de kooi van de parkieten op een rustige plek in de woonkamer zet.

parkiet 2

Lees ook: Huisdieren verzekering, doen of niet?

Slimme parkiet

De parkiet is een slimme vogel. Je kunt ze dan ook verschillende dingen aanleren. Wanneer je een parkiet aanschaft zullen ze ongeveer de leeftijd hebben van 6 of 7 weken. Je kan ze dan direct leren om bijvoorbeeld op je schouder te blijven zitten of uit een bepaald voorwerp eten te laten pakken. Hoe sneller je hier mee begint hoe meer je je huisdier aankunt leren. De parkiet zal oprecht genieten van alle aandacht die hij van je krijgt.

Giftig

Het is goed om naast de normale voeding van de parkiet ook groente en fruit te geven voor extra vitaminen. Maar let erop dat sommige middelen giftig zijn voor de parkiet. Zo is de avocado zeer giftig voor de vogel. Maar ook rabarber en verschillende planten. Was de groente en fruit ook altijd goed af voordat je het aan de vogel geeft.

Heb jij een parkiet? Waarom vind je het zo’n leuk huisdier? Laat het ons weten in de comments hieronder! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here