DELEN

De verzorging van het gebit bij honden is net als bij mensen van groot belang om gezond te blijven. Maar liefst 99% van de honden boven de 5 jaar heeft regelmatig gebitsproblemen. Nu is het bij honden niet vanzelfsprekend dat ze ieder half jaar op controle gaan en dat de aanwezige problemen tijdig worden opgelost. Het is dan ook de taak van het baasje om het gebit schoon en gezond te houden. Maak bij problemen altijd een afspraak bij een dierenarts om ernaar te laten kijken. Hier volgen 5 tips die helpen om het gebit van je hond schoon te maken.

Puppy

Een hond vindt het lang niet altijd leuk om zijn gebit te laten reinigen. Het is voor de hond verwarrend en vaak snapt hij de noodzaak er niet van. Het is daarom verstandig om al bij een puppy te beginnen met poetsen van het gebit. Je kan een puppy alles aanleren, zo ook dat het normaal is om ieder dag de tanden te poetsen. Dit is dus een zeer belangrijke en effectieve tip. Begin zo vroeg mogelijk met het poetsen van het gebit bij je hond zodat hij er gewend aan raakt.

Forceren

Vind je hond het eng om ineens tanden te moeten poetsen? Forceer het dan niet. Maak er een spelletje van. Laat de hond wennen en proeven aan de tandenborstel. Doorloop stap voor stap het gewenningsproces. Laat je hond het uiteindelijk toe om tanden te poetsen? Geef daar dan ook een beloning voor. Sommige oudere honden zullen er nooit aan kunnen wennen en accepteer dat dan ook.

honden-tanden-2

Lees ook: Waarom graven honden eigenlijk kuilen?

Kauwproducten

Heb je een hond die het echt niet toelaat om het gebit te poetsen? Dan zijn kauwproducten die speciaal voor de gebitreiniging zijn ontworpen een mooie uitkomst. Kauwproducten werken nooit zo goed als het manueel poetsen met een borstel maar het is altijd beter dan niets doen. Er is vaak een groot assortiment aan kauwproducten verkrijgbaar bij dierenwinkels.

Tandenpoetsen

Het is belangrijk om de juiste poetsproducten uit te zoeken om het gebit van je hond goed te kunnen reinigen. Er zijn veel verschillende borstels verkrijgbaar. Let er bij het uitzoeken van de borstel op dat het tandvlees van je hond niet beschadigd kan raken tijdens het poetsen. De borstel moet dus niet te groot zijn en je kan het beste een borstel uitzoeken met medium zachte borstel haren. Poets nooit met tandpasta voor mensen, dit kan schadelijk zijn voor de organen van je hond. Er zijn pasta’s verkrijgbaar die speciaal voor honden zijn ontwikkeld.

Hoe verzorg jij de tanden van je hond? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here