DELEN

Wat niet veel huisdier eigenaren weten is dat je ook een verzekering kunt afsluiten voor je huisdier. De huisdierenverzekering is af te sluiten voor een hond, kat, konijn en papagaai. Misschien denk je in eerste instantie dat een huisdierenverzekering niet nodig is voor bijvoorbeeld je hond of kat. Op het moment dat je huisdier iets mankeert en je langs de dierenarts moet is het fijn dat je deze medische kosten kunt verhalen op de huisdierenverzekering. Twijfel je of het nodig is om een huisdierenverzekering af te sluiten? Lees dan snel verder.

Medische kennis

Net als bij mensen kan een ongeluk in een klein hoekje zitten voor je huisdier. Ze kunnen zich blesseren tijdens het spelen of ziek worden. De kennis van de dierenarts is tegenwoordig groot en er kunnen vele medische handelingen uitgevoerd worden om je huisdier zo lang mogelijk gezond en in leven te houden. Echter is het vaak wel zo dat deze zorg een hoog kostenplaatje heeft. Als je alles uit eigen zak moet betalen is het soms niet mogelijk om de juiste behandeling uit te laten voeren door de dierenarts. Wanneer je een huisdierenverzekering hebt ben je er van verzekerd dat deze medische kosten worden vergoed.

Mening van de dierenartsen

Veel dierenartsen zijn van mening dat het verstandig is om als huisdier eigenaar een verzekering voor je huisdier af te sluiten. Zij zien in de praktijk vaak situaties voorkomen dat een dier niet de juiste zorg krijgt doordat de eigenaar niet het geld heeft voor de noodzakelijke medische behandeling. Vaak wordt er dan uitgeweken naar een goedkope maar niet altijd effectieve behandeling. Wanneer je een verzekering voor je huisdier hebt afgesloten ben je er verzekerd van je het dier de beste medische zorg kunt bieden.

huisdieren verzekering 2

Lees ook: Waarom zit een hond eigenlijk zo graag?

De kosten

De kosten van een huisdierenverzekering hangt af van een aantal factoren. Er wordt gekeken naar de leeftijd van het dier, het ras en het gewicht. Ook zit er veel verschil in welke zorgverzekeringsmaatschappij je kiest. Het spreekt voor zich dat hoe jonger het dier is op het moment van afsluiten van de verzekering hoe lager de kosten zullen zijn. Je doet er verstandig aan om ook goed uit te zoeken welke verzekeringsmaatschappij bij jou en je huisdier past.

Uitgebreid pakket

Vaak zitten er verschillende onderdelen in een huisdierenverzekering. Naast de medische kosten die vergoed worden zit er ook een pakket in voor het moment dat je afscheid moet nemen van je huisdier. Je kan er voor kiezen om een dekking te nemen voor de kosten van een crematie. Ook zitten er tegenwoordig verschillende pakketen in voor de gebitsreiniginge voor honden en katten. De laatste jaren is veel onderzoek gedaan naar de gezondheid van het gebit en de algemene gezondheid van deze dieren. Daaruit blijkt dat dieren met een gezond gebit veel langer leven. Gelukkig kun je deze kosten dus ook dekken van de huisdierenverzekering.

Heb jij een huisdieren verzekering? Zo ja, ben jij tevreden? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here