DELEN

Vrijwel iedere hondenbezitter is het hiermee eens: Een hond maakt je leven beter! Maar waarom eigenlijk? Hieronder 6 redenen waarom leven met een hond zo geweldig is!

1. Een hond is goed voor je humeur

Iedereen heeft weleens een ‘off-day’… Misschien had je trein vanochtend een uur vertraging, of had je een lekke band, het kan allemaal gebeuren. Het maakt niet uit hoe slecht je humeur is, het moment dat je de voordeur van je huis opendoet en besprongen wordt door een zielsgelukkige hond zul je alle ergernissen van de dag meteen vergeten! Uit meerdere onderzoeken blijkt zelfs dat knuffelen met je hond ervoor zorgt dat het stofje ‘oxytocine’ in je hersenen vrij komt. Dit stofje staat ook wel bekend als het ‘knuffelhormoon’ en zorgt ervoor dat je je gelukkig(er) voelt.

2. Een hond zorgt ervoor dat je actief blijft

Regent het? Heb je een kater? Dit zijn allemaal leuke smoesjes, maar die staan niet in de vocabulaire van je hond. Het maakt niet uit of je zin hebt of niet, de hond moet toch uit. Een hond zorgt ervoor dat je elke dag in beweging bent (en blijft)!

3. Met een hond ben je nooit meer eenzaam

Een hond is er altijd. Hij zal altijd thuis op je wachten. Je zult met een hond nooit meer een eenzame avond alleen op de bank hebben. Een hond staat altijd voor je klaar, op elk moment van de dag (en de nacht), tot de dood jullie scheidt! Weet jij al hoe oud jouw hond is in mensen jaren? Dat kun je hier berekenen!

4. Honden zorgen voor een betere weerstand

Ja, dat lees je goed! Honden brengen nu eenmaal bacteriën mee in huis, maar dit hoeft niet perse iets negatiefs te zijn. Wanneer je lichaam blootgesteld wordt aan bacteriën, verbeterd de weerstand, wat ervoor zorgt dat je minder snel ziek wordt. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat kinderen die met een hond in huis opgroeien, minder vatbaar zijn voor aandoeningen als eczeem en allergieën. Daar komt nog eens bovenop dat je door je hond vaker een frisse neus haalt, wat ook weer bevorderlijk is voor je weerstand!

hond-gelukkig-samen

5. Veiligheid

Een hond is als het ware een gratis alarmsysteem. Bijna alle honden zijn van nature waaks aangelegd en zullen je dus waarschuwen als er gevaar op de loer ligt. Al zijn er natuurlijk ook honden die de inbreker vriendelijk zullen begroeten met een lik over het gezicht.

6. Een hond zorgt voor meer zelfvertrouwen

Yes, een hond zorgt er ook voor dat je meer zelfvertrouwen kweekt. Een hond beoordeelt je namelijk niet op je uiterlijk of je bezittingen. Een hond houdt van je zoals je bent en zal dat altijd blijven doen. Ook is het opvoeden van een hond nogal een uitdaging! Door het succesvol opvoeden van je hond, zul je ook een beter gevoel over jezelf krijgen.

hond-gelukkig-samen

Zijn we nog redenen vergeten? Waarom maakt jouw hond jouw gelukkiger? Laat het ons weten in de comments!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here