DELEN

Het is alweer bijna november. Dit betekent dat de feestdagen er aankomen. Binnen no-time zitten we in december en kunnen we beginnen met de goede voornemens… Heb jij al nagedacht over goede voornemens voor 2018? Hieronder 7 goede voornemens die jou een nóg beter hondenbaasje maken!

1. Doe iets voor andere honden

Niet alleen je eigen hond heeft je nodig. Er zijn wereldwijd vele honden die geen warm thuis hebben en jouw hulp goed kunnen gebruiken. Neem jezelf voor om bijvoorbeeld maandelijks geld te doneren of geld in te zamelen voor een stichting die zich inzet voor het welzijn van honden over de wereld.

2. Maak elke dag een leuke wandeling

Honden houden nu eenmaal van wandelen. Hier kunnen ze hun behoefte doen, lekker snuffelen en socializen met andere honden. Zorg dus dat je elke dag minstens 1 lange wandeling maakt samen met je hond.

3. Bezoek elke maand een nieuwe plek

De meeste mensen houden van routine en lopen vaak hetzelfde rondje met de hond. Inmiddels kent de hond alle geurtjes van deze route wel. De hoogste tijd om een nieuwe plek te ontdekken. Neem jezelf voor om elke maand een nieuwe plek te ontdekken. Zo houd je het wandelen leuk!

4. Geef je hond de beste voeding

We kennen allemaal het gezegde ‘Je bent wat je eet’ wel. Dit geldt ook voor honden. Zorg dus dat je je hond de beste voeding geeft. Ook is het belangrijk om de voeding goed af te wegen zodat je hond de juiste hoeveelheden binnenkrijgt.

5. Doe een jaarlijkse check

Het is belangrijk om minstens 1x per jaar naar de dierenarts te gaan voor een medische keuring. Hier wordt je hond helemaal nagekeken en worden de vaccinaties indien nodig bijgewerkt.

6. Socializen

Honden zijn sociale dieren die graag tijd doorbrengen met andere honden. In het dagelijks leven hebben we daar niet altijd tijd voor. Of naja, we maken hier geen tijd voor vrij. Neem jezelf voor om dit wel te doen. Neem je hond geregeld mee naar bijvoorbeeld een hondenpark. Zo kan hij lekker ravotten met andere honden en vriendjes maken.

7. Ga samen op vakantie

Niets leuker als samen met je hond op vakantie gaan. Boek een gezellige reis samen en ga op avontuur. Een strandvakantie of een wandelvakantie is bijvoorbeeld ideaal!

Lees ook: Op deze manier bereken je de leeftijd van je hond in mensenjaren

Heb jij al goede voornemens voor volgens jaar? Laat het ons weten in de comments!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here