Home Dieren Alles wat je nodig hebt voor een hond

Alles wat je nodig hebt voor een hond

DELEN

Wil jij een hond in huis nemen? Dan is het praktisch om je goed voor te bereiden. Natuurlijk weet je al dat je de hond een paar keer per dag moet uitlaten. En je hebt vast ook genoeg ruimte in huis om hem lekker te laten spelen. Maar heb je ook al nagedacht over de spullen die je nodig hebt voor je hond? Déze 7 spullen moet je sowieso in huis hebben als je een hond neemt! Je vindt al deze spullen en nog veel meer bij Brekz.be.

1. Voer- en drinkbak

Je hond moet zijn eigen voer- en drinkbak hebben, waar hij goed bij kan. Veel mensen vinden het prettig om de bakken in een vast systeem te hebben, zodat de hond ze niet om kan gooien. Dat is ook heel wat makkelijker als je aan de schoonmaak bezig bent.

2. Hondenbench

Een hondenbench is prettig om in huis te hebben als je een hond hebt. Het dier heeft zo een vaste slaapplaats, zodat je hem veilig in zijn eentje kan laten. Hij kan geen gevaarlijke dingen doen en ook je meubels of kleren niet kapotmaken. Vooral ’s nachts of als je even weg moet is een bench heel praktisch.

3. Hondenkussen

De hond hoeft natuurlijk niet de hele tijd in de bench opgesloten te zitten. Het is wel fijn als hij ook daarbuiten een vaste plaats heeft. Een hondenkussen is dan handig, zodat de hond precies weet wat zijn plekje is.

4. Een riem en halsband

Je moet je hond natuurlijk ook regelmatig uitlaten. Je kunt dan niet zonder hondenriem en halsband. Er zijn verschillende soorten riemen voor honden. Het is dan ook goed om eerst bij andere mensen te kijken welke riem ze hebben en waarom ze die hebben gekozen. De riem moet goed bij jou én bij de hond passen.

5. Speelgoed

Honden moeten hun energie goed kwijt kunnen. Geef de hond genoeg speelgoed, anders zal hij zich vergrijpen aan jouw spullen. Gekauwde schoenen, krassen op de meubels en kapotte gordijnen zijn dingen die je kunt verwachten van een hond die zich verveelt.

6. Borstels en shampoo

In principe hoeft een hond maar drie keer per jaar in bad. Tenzij de hond echt vies wordt natuurlijk, bijvoorbeeld van rollen in de modder. Wel moet de hond zeer regelmatig, liefst dagelijks, geborsteld worden. Je moet dus een stevige hondenborstel en een fles hondenshampoo in huis halen.

7. Vlooienmiddel

Je hond schoonhouden is niet voldoende tegen vlooien. Je zult dus ook een vlooienmiddel moeten gebruiken. Dat kan een pipetje zijn, maar ook een vlooienband of andere vlooienmiddelen. Check hier hoe je je hond vlo-vrij kunt houden.

Een hond heeft best veel spullen nodig. Je zult al snel merken dat je extra dingen in huis haalt, zoals dekentjes en kluiven. De grootte van de hond blijkt niet zoveel invloed te hebben op de dingen die je nodig hebt, maar wel op het prijskaartje. Het is nu eenmaal zo dat grotere speeltjes, ligkussens en een grotere bench een stuk duurder zijn dan kleinere varianten. Toch moet je zelfs met een kleine hond wel rekening houden met de kosten. Vergeet ook niet om te checken of je hondenbelasting moet betalen, dit verschilt per gemeente.

 

DELEN
Vorig artikel6x De voordelen van een langeafstandsrelatie
Volgend artikelMaak je huis party proof – interieur tips voor de feestdagen
Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here