DELEN

Heeft je dierenarts je verteld dat je huisdier te zwaar is en moet afvallen? Of heeft je huisdier een medische aandoening die een speciaal dieet vereist? Dan ben je misschien op zoek naar informatie over dieetvoeding voor huisdieren. Wij geven je graag tips en advies over hoe de juiste voeding je huisdier gezond en gelukkig kan houden.

Wanneer is dieetvoeding nodig?

Net als mensen kunnen dieren nood hebben aan aangepaste voeding die speciaal is samengesteld om aan een aantal specifieke behoeften te voldoen. Misschien word je favoriete viervoeter wel op een klassiek ‘dieet’ gezet omdat het te zwaar is, maar net zo goed kan dieetvoeding nodig zijn om de nierfunctie te ondersteunen bij nierproblemen. Ook bij allergieën, intoleranties of problemen bij de spijsvertering kan aangepaste voeding een deel van de oplossing zijn. Zo is Trovet gespecialiseerd in voeding bij intoleranties. En wist je dat ook de huid- en vachtconditie deels samenhangt met de voeding van je huisdier? 

Hoe ziet dieetvoeding er dan uit? 

Dierendieetvoeding is meestal verkrijgbaar in de vorm van droog- of natvoer, maar soms ook als snacks of supplementen. Bepaalde merken zoals Hill’s Prescription Diet hebben een heel gamma aan mogelijkheden. Het verschilt vooral van gewone voeding omdat het andere ingrediënten, voedingsstoffen en calorieën bevat. Daarom is het belangrijk om altijd het advies van je dierenarts op te volgen als je je huisdier dieetvoeding wil geven.

Waarom moet mijn huisdier dieetvoeding eten?

Waarom moet mijn huisdier dieetvoeding eten

Sommige gezondheidsproblemen bij huisdieren worden (deels) veroorzaakt of verergerd door een verkeerd of ongebalanceerd dieet. Door je huisdier dieetvoeding te geven, kun je de kwaliteit van zijn leven verbeteren en soms zelfs zijn levensduur verlengen.

Een veelvoorkomend voorbeeld is overgewicht of obesitas, ja ook bij dieren is dit een steeds groter wordend probleem. Het kan leiden tot ernstige complicaties bij je huisdier: diabetes, hart- en vaatziekten, artritis, ademhalingsproblemen… Door je trouwe vriend dieetvoeding te geven die minder calorieën en meer vezels bevat, kun je hem helpen om af te vallen en zijn gewicht onder controle te houden.

Dieetvoeding kan een belangrijk onderdeel van de gezondheidszorg voor je huisdier worden. Alleen is het soms niet makkelijk voor je huisdier om over te schakelen van zijn vertrouwde voeding naar dieetvoeding, vooral als je te maken hebt met nogal een kieskeurige eter. Volg daarom altijd het advies van je dierenarts op. Die heeft zeker en vast tips om de overgang van gewone naar dieetvoeding zo vlot mogelijk te laten verlopen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here