DELEN

Of je nu met het vliegtuig naar een exotische bestemming wilt vliegen of een avontuurlijke roadtrip plant, reizen met huisdieren vereist wat voorbereiding. Als trotse huisdiereigenaar wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je harige vriend comfortabel en veilig is tijdens de reis. 

1.  Kies voor een huisdiervriendelijke bestemming

De keuze van je bestemming is van cruciaal belang bij het reizen met huisdieren. Niet alle plekken zijn even huisdiervriendelijk, dus zorg ervoor dat je bestemming hondvriendelijke parken, accommodaties en openbare ruimtes biedt. Gelukkig zijn er tal van prachtige bestemmingen waar je samen met je huisdier van kunt genieten.

2.         Begin met korte reisjes

Als je huisdier niet gewend is aan reizen, bouw de ervaring dan rustig op. Begin met korte uitstapjes naar nabijgelegen parken of stranden. Zo raakt je huisdier vertrouwd met het reizen in de auto en de nieuwe omgeving. Vergeet niet om voldoende pauzes in te lassen voor een snuffelsessie en wat beweging.

3.         Check de reisvereisten

Elk land en zelfs luchtvaartmaatschappijen hebben verschillende reisvereisten voor huisdieren. Voordat je je avontuur begint, controleer je de regels en voorschriften voor huisdieren op je bestemming. Zorg ervoor dat de papieren, vaccinaties en microchips up-to-date zijn en voldoen aan de lokale vereisten.

4.         Comfortabel reizen met het vliegtuig

Reizen met huisdieren met het vliegtuig kan een spannende en zenuwslopende ervaring zijn. Je kan je auto parkeren op de parking bij Zaventem Airport, zodat die veilig blijft terwijl je weg bent. Jouw viervoeter zal tijdens de vlucht comfortabeler zijn als hij zijn eigen vertrouwde deken of kussen heeft. Vraag de luchtvaartmaatschappij ook naar de mogelijkheden om je huisdier in de cabine mee te nemen, zodat je in de buurt kunt zijn om hen gerust te stellen.

5.         Een ontspannen rit met de auto

Een ontspannen rit met de auto

Als je ervoor kiest om met de auto te reizen, bereid je dan voor op een de rit. Zorg voor een geschikte reismand of veiligheidsharnas voor je huisdier. Neem voldoende water, snacks en zijn favoriete speelgoed mee om de reis aangenaam te maken. Vergeet ook niet om voldoende stops te maken, vooral als je lang onderweg bent. Ook voor tijdens de rit naar de parking bij Aéroport Charleroi moet zo aangenaam mogelijk zijn voor je harige vriend. Ze hebben daarna namelijk nog een vlucht voor de boeg.

6.         Verblijf in huisdiervriendelijke accommodaties 

Bij het boeken van accommodaties is het essentieel om te controleren of huisdieren zijn toegestaan. Gelukkig zijn er steeds meer hotels en vakantiewoningen die huisdieren verwelkomen. Informeer vooraf naar eventuele regels of beperkingen, zodat je een zorgeloos verblijf kunt hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here