DELEN

Reizen met een huisdier op sleeptouw is een steeds populairder soort vakantie onder toeristen.
Het huidige aantal accommodatie-opties voor mensen die met hun huisdier reizen is groter dan ooit, waardoor het plannen van vakanties veel eenvoudiger wordt.

Voor dat je op vakantie vertrekt

Bij het begin van de vakantieplanning is het belangrijk om te weten dat dergelijke veranderingen in de omgeving en routine van het dier over het algemeen veel stressvoller zijn dan dat je kan voorstellen. Dus het eerste dat je moet beslissen, is of je jouw huisdier mee wilt nemen of thuis wil laten onder toezicht. Dit is geen eenvoudige taak, omdat het, ongeacht je keuze, je vakantie sterk zal beïnvloeden.

Een van de belangrijkste factoren bij het nemen van een beslissing over een vakantie met je huisdier zijn de bestemming zelf en de duur van de vakantie . Het belangrijkste om te controleren als het gaat om op vakantie gaan met huisdieren, zijn de beperkingen en regels voor het transporteren van de dieren naar de gekozen bestemming, omdat dit bepaalt waar je met jouw huisdier kan reizen en de vakantie met je doorbrengt.

Experts zeggen dat het beter is voor zowel de dieren als hun eigenaren als ze thuis blijven en zorgen voor een goede verzorging. Dit is niet het geval voor honden, omdat de situatie er heel anders is. Dat wil zeggen, als je een kat hebt, is het beter om het je gemakkelijker te maken en de omgeving niet te veranderen.

Katten zijn dieren die graag thuis blijven. Omdat ze territoriaal zijn,voelen ze zich op hun gemak in een gezinsomgeving. Voor hen zal je afwezigheid geen groot probleem als iemand hen elke dag bezoekt, zorgt voor voer en hun kattenbak eenmaal per dag schoonmaakt. Het gedrag van katten kan worden getest door ze bij vrienden te brengen die een tuin hebben, zodat ze zich vrij kunnen bewegen en je hun gedrag kan waarnemen. Als het erg moeilijk voor je is om van je kat gescheiden te zijn en je hebt een kat die ervaring heeft om het huis uit te gaan en is niet bang, dan zou je kunnen overwegen om je kat met je mee te nemen.

Als je hond gedragsproblemen heeft en hij is niet comfortabel in de menigte, reageert niet goed op kinderen, hij blaft voortdurend en verdraagt ​​de hitte niet, is een hondenpension aangeraden. Een andere optie is om die zorg over te laten aan een vriend die je hond goed kent of een petsitter.. Als het een puppy is, moeten nieuwe situaties, mensen en plaatsen geen probleem zijn, omdat ze het helpen wennen aan de dynamiek van hun leven, maar de reis zelf voor een puppy kan moeilijk en gevaarlijk zijn door de hitte.

Ga eerst langs bij de dierenarts

Ongeacht het type huisdier, voordat je op vakantie gaat, is het raadzaam zijn om alle gezondheidsmaatregelen te nemen, van vaccinatie tot het beschermen tegen de parasieten (extern en intern). Bovendien moet worden gecontroleerd of het gekozen vakantieland land speciale vaccins nodig heeft. Wanneer je met huisdieren reist, moet je weten dat ze bij de grens worden gecontroleerd en mag je nooit vergeten een internationaal veterinair certificaat mee te brengen om de gezondheid van je dieren te demonstreren.

Reizen naar het buitenland

Als je een hond of een kat.meeneemt in het buitenland moet je heel voorzichtig zijn met de documenten die nodig zijn om het land binnen te komen en te verlaten.
Sinds 2004 gelden in alle Europese lidstaten dezelfde regels voor het reizen met honden en katten. Consulteer hier voor de website van de Europese Commissie. Een aantal lidstaten stelt wel bijkomende voorwaarden. Voor reizen naar derde landen en wat de meeste landen betreft, zal je hond bij de douane worden onderzocht door een douane-expediteur en moet je het internationale certificaat van goede gezondheid voorleggen dat is opgesteld door de dierenarts en het identiteitsbewijs van het dier (paspoort met de naam van de eigenaar aangegeven) en de aantekeningen met vermelding van alle verplichte vaccinaties toegediend (verplichte vaccinatie tegen rabiës). Verder moet het dier van een chip voorzien zijn. In sommige landen zijn honden die worden beschouwd als potentieel gevaarlijk( terriër ras ( van het bull terriër type en pitbull terriër) verboden. Dit geldt ook voor de kruising met dit soort honden. En tot slot, als je van plan bent om met meer dan vijf huisdieren te reizen moet je de regels voor commercieel vervoer naleven. Dat houdt in dat de dieren een klinisch onderzoek moeten ondergaan en dat hun paspoort moet worden aangevuld met een bijkomend certificaat.

Veterinaire EHBO-kit: is essentieel tijdens het reizen

Dit aspect wordt nog steeds vaak over het hoofd gezien en toch erg belangrijk. Ver van huis, vooral in het buitenland, is het misschien moeilijk om snel een dierenartspraktijk of kliniek te vinden als dat nodig is.

Om deze reden kan het erg belangrijk zijn om een ​​EHBO-set voor uw hond te hebben. Complete kits zijn gemakkelijk online beschikbaar, zelfs tegen redelijke prijzen: een zeer nuttige uitgave om met de hond in grotere veiligheid te reizen.

Een goed gevulde kit bevat meestal :

  • Desinfectiemiddel en waterstofperoxide. Dit laatste is nuttig in het geval van vergiftiging om de afwijzing van het ingenomen vergif te stimuleren.
  • Steriele gazen en hechtpleisters
  • Schaar met afgeronde tip en pincet voor teken
  • Latex handschoenen
  • thermometer
  • Elizabethaanse kraag
  • Droog ijs voor hitteberoerte
  • Spuiten, vooral voor het toedienen van medicijnen en vloeibare voedingsmiddelen

Als uw hond lijdt aan autoziekte, zijn er medicijnen en natuurlijke remedies die hem tijdens lange autoritten kunnen helpen. Het enige wat je hoeft te doen is hem een ​​beetje aandacht geven en knuffelen!

Vergeet niet om een visitekaartje mee te nemen met de contactgegevens van uw dierenarts. Stel altijd een lijst samen met dierenklinieken dichtbij het gebied waar u op vakantie gaat: Je zal veel meer ontspannen zijn in geval van nood.

Hotel of vakantiewoning?

Na te hebben besloten om met je huisdier op vakantie te gaan, is het tijd om de praktische details van de specifieke bestemming of wooneenheid te bekijken

Als je in een vakantiecomplex of woning verblijft, zal het zeker belangrijk zijn als er een aparte binnenplaats is of afgescheiden tuintje. Maar ook of er in de buurt belangrijke en leuke zaken zijn om samen te bleven met je huisdier.

Als u in een hotel verblijft, is het goed om te weten dat de meeste hotels huisdiervriendelijk zijn, maar er zijn enkele regels die goed moeten worden gerespecteerd.

Bij aankomst op de bestemming

Geef uw huisdier een acclimatisatie periode . Controleer je trouwe viervoeter, hond of kat, en stel hem gerust, want in de nieuwe omgeving kan hij bang worden, of hij wil misschien overal ontdekken, misschien met onverwachte gevaren. De instelling voor katten is misschien niet zo eenvoudig in het beginstadium. In het hotel waar je verblijft, lees je over de regels en vooral over de schoonmaaktijd van de kamers, om te voorkomen dat je je vriend alleen is op de kamer. Hij kan wegrennen of slecht reageren op de binnenkomst van vreemden. Klik om de hals van uw hond of kat met een halsband met uw contactgegevens en het adres van de plaats waar je verblijft. Als het dier ontsnapt, kunnen degenen die het vinden gemakkelijk contact met je opnemen.

De ervaring van een vakantie (of een reis) met de hond of kat zorgt ervoor dat we onvergetelijke momenten beleven. Uiteindelijk, met de juiste informatie en een beetje gezond verstand, zijn er geen excuses meer: ​​om te genieten van een welverdiende vakantie met uw huisdier!

Vertrek jij op vakantie met jouw huisdier? We zijn benieuwd naar je reactie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here